ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και τον λαό συμφωνία

«Είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και τον λαό και απαιτούμε να αποσυρθεί», ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, Γιώργος Μαρίνος, για τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ σχετικά με την επέκταση των στρατιωτικών βασεων, που συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε τη βρώμικη δουλειά, ανοίγοντας τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, αναβάθμισε τη βάση της Σούδας και παραχώρησε βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη». Και η κυβέρνηση της ΝΔ «κάνει βήμα παραπέρα, κατοχυρώνοντας τις βάσεις με νόμο και παραχωρώντας όσες βάσεις θέλουν οι ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», πρόσθεσε για να τονίσει ότι «κάνουν την Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιείται ο λαός».

Ακόμη, ο κ. Μαρίνος μίλησε για την ένταξη ελληνικής φρεγάτας στη δύναμη υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» και για την προετοιμασία αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη και τα Στενά του Ορμούζ, όπως επίσης πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία.

«Τα δίνετε όλα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς εκτελεστές» επισήμανε και συμπλήρωσε πως ο λαός δεν ξεχνάει τις εγκληματικές ευθύνες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τη δικτατορία στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή και κατοχή.

Υπογράμμισε, δε, ότι «η στρατηγική του “καλού παιδιού” των Αμερικανών και της ΕΕ στο όνομα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικοτητας έχει χρεωκοπήσει».

«Η Τουρκία ειναι ΝΑΤΟϊκή δύναμη και η αστική της τάξη σε ανταγωνισμό με την ελληνική διεκδικεί τα συμφέροντά της, προβάλλει ισχύ, κλιμακώνει την επιθετικότητά της. Ως ΝΑΤΟϊκή δύναμη και στρατηγικός εταίρος της ΕΕ, με την οποία έχει οικονομικές-στρατιωτικές σχέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, προκαλεί στην περιοχή αξιοποιώντας και την άθλια συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό», ανέφερε.

«Με αυτές τις πλάτες γκριζάρει το Αιγαίο, υποστηρίζει το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, οργώνει με γεωτρήσεις την Κυπριακή ΑΟΖ και αυτές τις μέρες το Οικόπεδο 8 και υπέγραψε τη συμφωνία με τον δοτό Πρόεδρο της Λιβύης Σάρατζ που είναι προϊόν του ΝΑΤΟϊκού πολέμου που διέλυσε τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Μαρίνος.

Τέλος, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν «Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν για να συνδιαχειριστούν το Αιγαίο» και για αυτό η κυβέρνηση «επανέφερε τη θέση για προσφυγή στη Χάγη» και την κάλεσε να πει δημόσια τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό με την Τουρκία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σαντορίνη: Διεθνής ερευνητική ομάδα εγκαθιστά υποθαλάσσιους σεισμογράφους για να μελετήσει το ηφαίστειο του Κολούμπου
4 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος προκάλεσε τροχαίο ατύχημα- Δώδεκα συλλήψεις για παραβάσεις στην οδήγηση
4 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Καραστάθης: Δεν είναι καθησυχαστικές οι συνθήκες για την ώρα – Πρωτοφανής κατάσταση για τα ελληνικά δεδομένα
4 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Πρόταση δυσπιστίας γιατί η κυβέρνηση είναι ηθικά κατώτερη των περιστάσεων και ο Πρωθυπουργός αναξιόπιστος
4 Φεβρουαρίου, 2025
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων και πορεία προς το υπουργείο Υγείας – Τι διεκδικούν
4 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στην Σαντορίνη: Τρομοκρατημένοι φτάνουν στον Πειραιά κάτοικοι του νησιού – «Έχει μείνει πίσω η αδελφή μου, δεν βρίσκει εισιτήρια»
4 Φεβρουαρίου, 2025
Χρήστος Μάστορας: Η στιγμή της σύλληψης του τραγουδιστή μέσα από εικόνες ντοκουμέντα
4 Φεβρουαρίου, 2025
Κατολισθήσεις από την έντονη βροχόπτωση στη Βόρεια Κέρκυρα – Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης
4 Φεβρουαρίου, 2025
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στην Αττική σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου
4 Φεβρουαρίου, 2025
Ενός λεπτού σιγή και υπόκλιση λίγο πριν την λήψη των οργάνων του μικρού Άγγελου – Η καρδιά του στη Γερμανία και οι νεφροί του στην Αθήνα
4 Φεβρουαρίου, 2025