«Κλειδί» οι τοξικολογικές εξετάσεις στον οδηγό της μηχανής μετά το τροχαίο

Η ανείπωτη τραγωδία από κάμερα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο του δυστυχήματος.

Οι τελευταίες κινήσεις του παππού με το βρέφος στην αγκαλιά, η παράσυρση από τη μηχανή που οδηγούσε 33χρονος και το πανδαιμόνιο που ακολούθησε στο σημείο, με τη γιαγιά του μωρού να τρέχει πανικόβλητη αλλά να είναι αργά.

Είναι το νέο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το thenewspaper.gr από τη φονική παράσυρση στην οδό Ιάσωνος του Βόλου. Με ένα αγγελούδι μόλις 4 μηνών να πέφτει νεκρό από την αγκαλιά του παππού του, στον δρόμο, και τους αυτόπτες μάρτυρες να παρακολουθούν σοκαρισμένοι τα όσα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Ειδικοί πραγματογνώμονες αναλύουν τις νέες εικόνες στο Live News και στέκονται σε ορισμένα σημεία που εξηγούν το δυστύχημα. Σε λάθη και αδράνειες που έφεραν την συμφορά.

Στο πρώτο καρέ του βίντεο διακρίνεται ο 54χρονος παππούς που έχει πάρει ήδη αγκαλιά την εγγονή του. Κοιτάει τη σύζυγό του, που έχει βγάλει το παιδικό καρότσι από το πόρτ παγκάζ του αυτοκινήτου αλλά δεν περιμένει.

Στην ίδια σκηνή από άλλη κάμερα ασφαλείας. Στο πλάνο φαίνεται η απόσταση που χώριζε τότε τον παππού και το βρέφος από τη μηχανή που ερχόταν.

Μόλις 5 δευτερόλεπτα μετά από αυτή τη στιγμή, θα χαθεί η ζωή του βρέφους με τρόπο ανατριχιαστικό.

O παππούς του παιδιού γυρίζει για να περάσει απέναντι και προλαβαίνει να κάνει 3 βήματα μπροστά.

Φτάνει στο σημείο που σαστίζει. Βλέπει τα φώτα της μηχανής που έρχεται και ελπίζει ότι αυτή θα περάσει από δίπλα του. Η κατάληξη όμως είναι τραγική.

Το αγγελούδι έχει χτυπηθεί στο κεφάλι και καταλήγει στον δρόμο. Η γιαγιά του που είχε οπτική επαφή, αρχίζει να τρέχει σε κατάσταση πανικού. Είναι όμως ήδη αργά για την εγγονή της.

Με ένα ταξί τρέχει σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν έχουν περιθώρια για να επαναφέρουν στη ζωή το βρέφος.

Μετά την παράσυρση ο παππούς του αδικοχαμένου βρέφους δείχνει να τα ‘χει χαμένα. Για λίγο κουτσαίνει και προσπαθεί να ακολουθήσει τη σύζυγό του, που μόλις έχει σταματήσει ένα ταξί.

Οδηγοί που ακολουθούσαν βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτά που είδαν τα μάτια τους. Όλοι τότε εύχονταν η κατάληξη να μην ήταν αυτή που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα.

Ο οδηγός της μηχανής ανέφερε στην απολογία του, όταν δεν είδε έγκαιρα τον παππού με το βρέφος. Υποστήριξε ότι δεν είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες αποτυπώνεται στα πλάνα και πως σάστισε όταν ξαφνικά κατάλαβε αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Η απολογία του οδηγού της μηχανής

«Τέλειωσε η ζωή μου, αλλά δεν φταίω για ότι συνέβη».

Εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της έρευνας θα είναι και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του οδηγού, που αναμένονται αύριο και θα δείξουν αν ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Από την πρώτη στιγμή ο 33χρονος οδηγός της μηχανής επαναλαμβάνει ότι δεν οδηγούσε μεθυσμένος.

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκονται μια σειρά από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και αναλύονται για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το δυστύχημα.

Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας δίνουν στοιχεία, με τις Αρχές να αξιολογούν και μια σειρά από μαρτυρίες οδηγών αλλά και περαστικών που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου είδαν με τα μάτια τους, το δυστύχημα, στο κέντρο του Βόλου.

«Μέσα σε κατοικημένη περιοχή δεν πρέπει να διανοηθεί κάποιος να κάνει προσπέραση»

Ο Γιώργος Καραμέρης, εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης μίλησε για το ατύχημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα κι ανέλυσε τα βίντεο της παράσυρσης του παππού με το 4 μηνών εγγόνι του από 33χρονο οδηγό μηχανής.

«Μέσα σε μία κατοικημένη περιοχή – σε κάθε περίπτωση – προτεραιότητα έχει ο πεζός», τόνισε ο κ. Καραμέρης.

Σχετικά με τον οδηγό της μοτοσικλέτας ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης εκτίμησε με βάσει τα καρέ από τα βίντεο: «Προσπαθούσε να κάνει ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Δεν ακολούθησε κανένα από τους ανόνες προσπέρασης. Μέσα σε κατοικημένη περιοχή δεν πρέπει να διανοηθεί κάποιος να κάνει προσπέραση».