«Κλείδωσαν» οι διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Πθανότατα αύριο θα ανακοινωθούν οι περιορισμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες είχε προαναγγείλει το Newsique. Σύμφωνα με πληροφορίες, από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε ο κύκλος των τηλεφωνημάτων από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, προς όσους πρόκειται να μπουν ή να βγουν από την κυβέρνηση.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του Newsique, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, μιλώντας απόψε στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν θα πρόκειται για ανασχηματισμό, αλλά για διορθωτικές κινήσεις, με στόχο την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου. Μάλιστα, χρησιμοποίησε τις λέξεις “συντονισμός και “ταχύτητα” για να περιγράψει το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με τις αλλαγές που δρομολογεί.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, οι υπουργοί θα παραμείνουν ως έχουν καθώς σε αυτή τη φάση ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να υπάρξει διατάραξη του κυβερνητικού έργου, καθώς η περίοδος είναι κρίσιμη σε πολλαπλά επίπεδα, με κορυφαίο αυτό του κορωνοϊού. Κατά τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει αναβάθμιση ενός ή δύο υφυπουργών, με περισσότερο βέβαιη εκείνη του νυν υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, ενώ σε θέσεις υφυπουργών θα υπάρξει αύξηση της γυναικείας παρουσίας στην κυβέρνηση.
Κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδειξεις ο νυν υφυπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο νέο υπουργικό σχήμα, για τη διαχείριση των 72 δις ευρώ από την Ε.Ε.

Οι αλλαγές θα αφορούν και στην αναπλήρωση των θέσεων που έχουν μείνει κενές μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις. Μία από αυτές -η δεύτερη είναι του υφυπουργού Δικαιοσύνης- είναι του μέχρι πρότινος υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Θωμά. Σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του δεν αποκλείεται να καταλάβει η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, μέχρι σήμερα γενική γραμματέας Ενέργειας στο ίδιο υπουργείο.