«Κλείδωσαν» τα ΝΑΙ: Με πόσα εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη πλειοψηφία αναμένεται να εκλεγεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στη ψηφοφορία απαιτούνται τα δύο τρίτα της Βουλής (200 βουλευτές).

Έτσι, μετά τα «ναι» των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, θα έχει υπερκαλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 266 ΝΑΙ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25) πιθανότατα θα καταψηφίσουν.

Αλ. Tσίπρας: «Λέω ναι στην Σακελλαροπούλου – Δεν θα γίνω Μητσοτάκης» – Είπε «ναι» και το ΚΙΝΑΛ

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως θα στηρίξει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη δήλωσή του με επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για επικοινωνιακό τακτικισμό και γιατί δεν πρότεινε ξανά για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που διέσυρε επί μήνες το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέγα λάθος που δεν πρότεινε ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον αντιγράψει. Εγώ δεν θα κάνω ό,τι εκείνος το ’15 που καταψήφισε τον Παυλόπουλο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η θετική μας ψήφος δεν είναι μια επικοινωνιακή πολιτική αλλά μια συνειδητή επιλογή» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Στην πολιτική έχει μεγαλύτερη σημασία η συνέπεια».

Σακελλαροπούλου: «Ναι» και από το ΚΙΝΑΛ

Ομόφωνο ναι από το Κίνημα Αλλαγής στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Υπέρ της υποψηφιότητας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα πριν από λίγο, στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.