Κλείνει ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα

«Λουκέτο» ετοιμάζεται να βάλει ένα από τα πιο μεγάλα και πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το in.gr.

Πρόκειται για το ιδιωτικό σχολείο «Νέα Γενιά Ζηρίδη» με έδρα τα Σπάτα και ιστορία περίπου 85 ετών στην εκπαίδευση. Η είδηση επιβεβαιώνεται, καθώς το σχολείο, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα οποία ήταν φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Μάλιστα, τα προβλήματα ήταν γνωστά εδώ και χρόνια καθώς υπήρχαν υψηλά δάνεια για την κατασκευή του σχολείου στην περιοχή των Μεσογείων, που προβλημάτιζαν τους ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί, εξυπηρετώντας προφανώς τον δανεισμό του. Μάλιστα μαζί με το δημοτικό σχολείο είχε περί τα 1.000 παιδιά τα οποία τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν νέο σχολείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει επικοινωνία με άλλα σχολεία για να διοχετευτούν σε αυτά οι μαθητές, μένει όμως αυτό να φανεί.

Για να κλείσει, όμως, οριστικά ένα σχολείο θα πρέπει να κινηθούν και οι σχετικές διαδικασίες από το υπουργείο Παιδείας (για παράδειγμα ανάκληση άδειας).