Κλείνουν παμπ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και κέντρα ψυχαγωγίας στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε σήμερα από τους εργοδότες να εξετάσουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν άδεια μετ’ αποδοχών σε περισσότερους από 10.000 εθελοντές αστυνομικούς που θα βοηθήσουν οικειοθελώς να καλυφθούν τα κενά ασφάλειας στην αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) δήλωσε πως το σώμα ενδέχεται να υποστεί μεγάλη πίεση όσο περισσότερο επεκτείνεται η μετάδοση του κορονοϊού και οι Ειδικοί Αστυφύλακες –εθελοντές αστυνομικοί που θα έχουν τις ίδιες εξουσίες με αυτούς του κανονικού σώματος– θα βοηθούσαν να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από ασθένειες, ή από εξαναγκαστική απομόνωση οργάνων της τάξης.

«Αντιλαμβανόμαστε πως αυτό θα προσθέσει ακόμη ένα βάρος στις επιχειρήσεις, που ήδη υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες από τον κορονοϊό, και δεν εκπέμπουμε ελαφρά τη καρδία την έκκληση αυτή», δηλώνει ο πρόεδρος της NPCC Μάρτιν Χιούιτ.

«Οι επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώσουν το προσωπικό τους, προκειμένου να αναλάβει τέτοιου είδους καθήκοντα, συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια ενάντια στον covid-19, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών και να κρατήσουμε ασφαλείς τους ανθρώπους», επισημαίνει ο ίδιος.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα στην εφημερίδα Evening Standard, οι παμπ, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα κέντρα ψυχαγωγίας και οι κινηματογράφοι στο Λονδίνο θα διαταχθούν να κλείσουν, καθώς εντείνονται τα μέτρα στη βρετανική πρωτεύουσα για να αντιμετωπισθεί η έξαρση της επιδημίας.

Μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει συστήσει στους συμπατριώτες του να αποφεύγουν τις παμπ και τις κοινωνικές συναθροίσεις. Ο Τζόνσον πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 19.00, ώρα Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ενημέρωσε πως το εργοστάσιό της στη Βρετανία θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας λόγω κορονοϊού, έχοντας τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώσει πως θα έκλεινε μόνον έως τα τέλη της εβδομάδας.

«Η αναστολή λειτουργίας θα συνεχισθεί μέχρι νεωτέρας. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τη διακοπή της αλυσσίδας τροφοδοσίας και τη ζήτηση στην αγορά καθ’ όσον διάστημα εξελίσσεται η νόσος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

-Ad-