Κλειστά 140 τμήματα σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία

25 σχολικές μονάδες έχουν βάλει προσωρινό λουκέτο στην Κεντρική Μακεδονία, εκ των οποίων οι δέκα στη Θεσσαλονίκη, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού. Την ίδια ώρα, έχουν κλείσει, 140 σχολικά τμήματα που βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως σε ανατολική Θεσσαλονίκη, Πιερία, Σέρρες και Ημαθία.

Τα παραπάνω στοιχεία έκανε γνωστά o Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στο Radio North 98. Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, έχουν επιλυθεί τα όποια τεχνικά προβλήματα και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή σε 250 Λύκεια και 350 Γυμνάσια, με συνολικά 130.000 μαθητές και 13.000 εκπαιδευτικούς.

«Εξακολουθεί να είναι περιορισμένη έως μηδαμινή η μεταδοτικότητα του κορονοϊού στο σχολείο», καθησύχασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «περισσότερο επικίνδυνη είναι η συγκέντρωση των γονέων έξω από το σχολείο κατά τη μεταφορά των παιδιών», συμπληρώνοντας ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις και αποφάσεις για κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων».

Παράλληλα, ο κ. Κόπτσης χαρακτήρισε υποχρεωτική τη φοίτηση στο σχολείο με δεδομένο ότι αρκετοί γονείς, υπό τον φόβο της ασθένειας, επιλέγουν το παιδί τους να απέχει από το σχολείο. «Εάν ένα μαθητής απουσιάζει συστηματικά και αδικαιολόγητο, είναι υποχρεωμένος ο εκπαιδευτικός να ενημερώσει τους γονείς», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.