Κλειστά πολλά σχολεία τη Δευτέρα – Τι θα ισχύσει με τις απουσίες

Πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, εξαιτίας κινητοποιήσεων που οργανώνονται από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ειδικότερα, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σχεδιάζουν να απέχουν από τα μαθήματα και να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απηύθυνε κάλεσμα για κλείσιμο σχολείων, αποχή από τα μαθήματα και μαζικές διαμαρτυρίες στους δρόμους την ίδια ημέρα.

Δείτε σε ποιες περιοχές έχουν ήδη προγραμματιστεί διαμαρτυρίες:

Τι ισχύει με τα σχολεία

Η πρόθεση των μαθητών δεν ισοδυναμεί και με λουκέτο στις σχολικές τους μονάδες. Τα 15μελη των σχολείων κατόπιν συνεδρίασης θα αποφασίσουν για το αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην διαμαρτυρία αλλά τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά στα σχολεία ανεξαρτήτως απόφασης του 15μελους. Ο μοναδικός λόγος για να μην γίνουν μαθήματα στα σχολεία εκείνη την ημέρα είναι να προχωρήσουν οι μαθητές σε κατάληψη.

Η «παγίδα» με τις απουσίες της κατάληψης

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεδομένου της επαναφοράς της διάκρισης δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών οι μαθητές που εμπλέκονται στις καταλήψεις θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς αν έχουν μαζεμένες πολλές απουσίες, υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβουν την τάξη καθώς οι απουσίες της κατάληψης δεν δικαιολογούνται επομένως αν διαρκέσει πολλές μέρες η διαμαρτυρία και η αποχή από τη δια ζώσης διδασκαλίας θα «φορτωθούν» μονομιάς μεγάλο αριθμό απουσιών. Υπενθυμίζεται ότι η φοίτηση θεωρείται επαρκής όταν οι απουσίες δεν ξεπερνούν τις 50 ή όταν δεν ξεπερνούν τις 114 από τις οποίες, οι άνω των 50 είναι δικαιολογημένες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε με τη σύζυγό του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αυστρία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αντιδρούν σε πιθανή συγκυβέρνηση με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κάθειρξη 11 ετών για τον 52χρονο που περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του
5 Φεβρουαρίου, 2025
Παιδί αποκάλυψε μέσα από έκθεση στο σχολείο την κακοποίηση από τους γονείς του
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Δωρεάν εμβόλια για όλους για τη μηνιγγίτιδα ζητούν οι κάτοικοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ουκρανικά drones έπληξαν εγκατάσταση καυσίμων στην Κρασναντάρ της Ρωσίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Μαζικοί πυροβολισμοί στο Οχάιο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Έξι χρόνια κάθειρξη με αναστολή στον Μπαράν Μπουρχάν για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Έφυγε από τη ζωή η Αλέκα Καραδήμου-Γερόλυμπου
5 Φεβρουαρίου, 2025