Κλειστά σχολεία – Κοροναϊός: Πότε θα ανοίξουν ξανά σχολεία, φροντιστήρια, Πανεπιστήμια

Κλειστά σχολεία: Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (10/03) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Μάλιστα, κλειστά θα παραμείνουν και τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης.

Το κλείσιμο των σχολείων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημαίνει ότι τα σχολεία κλείνουν από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και οι 14 μέρες συμπληρώνονται την Τρίτη 24 Μαρτίου. Με δεδομένο ότι η Τετάρτη 25 Μαρτίου είναι αργία, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ξανά την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Εκτός αν η κατάσταση δεν επιτρέπει το άνοιγμά του και παραταθεί εκ νέου η αναστολή λειτουργίας τους.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξει ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (10/03) ανακοινώθηκε πως από τον COVID-19 προσβλήθηκαν πέντε ακόμα άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων νέου κοροναϊού να φθάνει πλέον τα 89.

Παράλληλα πέραν της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν τέσσερα «ορφανά» κρούσματα.

Το πιο σοβαρό περιστατικό έχει καταγραφεί στο ΠΓΝ Πατρών, όπου ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και θεωρείται κρίσιμη.

Κλειστά και τα φροντιστήρια
Επίσης, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες, μετά από την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για το κλείσιμο όλων των χώρων στους οποίους συγκεντρώνονται παιδιά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρβανίτης: Κόντρα σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης
19 Μαρτίου, 2025
Χαμάς: «Το Ισραήλ έχει αυταπάτες αν πιστεύει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα αλλάξουν τη συμφωνία»
18 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν ο 26χρονος που πυροβόλησε δύο άτομα και ο 40χρονος συνεργός του
18 Μαρτίου, 2025
Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση παρακαλά για παραπομπή του Χ. Τριαντόπουλου χωρίς να λειτουργήσει η προανακριτική
18 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για Χρήστο Τριαντόπουλο: «Γιατί δεν έρχεσαι κατευθείαν στο ακροατήριο; Απέναντι μας»
18 Μαρτίου, 2025
Απίστευτο περιστατικό στο Μενίδι: Άρπαξε σκύλο από αυλή σπιτιού μέρα μεσημέρι – «Το είχα σαν παιδί μου»
18 Μαρτίου, 2025
Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου
18 Μαρτίου, 2025
Δημοσκόπηση Alco: Πρόωρες εκλογές επιθυμούν οι μισοί πολίτες – Εντυπωσιακή άνοδος για την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
18 Μαρτίου, 2025
Προανακριτική: Τι σημαίνει η κίνηση του Χρήστου Τριαντόπουλου – Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα
18 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – Πού χρειάζονται αλυσίδες
18 Μαρτίου, 2025