Κλειστά σχολεία – Κοροναϊός: Πότε θα ανοίξουν ξανά σχολεία, φροντιστήρια, Πανεπιστήμια

Κλειστά σχολεία: Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (10/03) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Μάλιστα, κλειστά θα παραμείνουν και τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης.

Το κλείσιμο των σχολείων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημαίνει ότι τα σχολεία κλείνουν από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και οι 14 μέρες συμπληρώνονται την Τρίτη 24 Μαρτίου. Με δεδομένο ότι η Τετάρτη 25 Μαρτίου είναι αργία, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ξανά την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Εκτός αν η κατάσταση δεν επιτρέπει το άνοιγμά του και παραταθεί εκ νέου η αναστολή λειτουργίας τους.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξει ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (10/03) ανακοινώθηκε πως από τον COVID-19 προσβλήθηκαν πέντε ακόμα άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων νέου κοροναϊού να φθάνει πλέον τα 89.

Παράλληλα πέραν της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν τέσσερα «ορφανά» κρούσματα.

Το πιο σοβαρό περιστατικό έχει καταγραφεί στο ΠΓΝ Πατρών, όπου ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και θεωρείται κρίσιμη.

Κλειστά και τα φροντιστήρια
Επίσης, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες, μετά από την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για το κλείσιμο όλων των χώρων στους οποίους συγκεντρώνονται παιδιά.

-Ad-