Κοινή παρουσία Μητσοτάκη και Ιερωνύμου την Παρασκευή

Οι σχέσεις Εκκλησίας και Κυβέρνησης βρίσκονται σε καλό επίπεδο μετά τα όσα συνέβησαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τις δομές της Αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Η κοινή αυτή παρουσία των δύο ανδρών αναμένεται να επιβεβαιώσει τις καλές σχέσεις, ενώ το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκαν «γαλάζια» στελέχη από ιερείς αλλά και μερίδα πολιτών, καταδεικνύει ότι η επίσημη Εκκλησία παίρνει ξεκάθαρα εξισορροπιστική θέση.

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη, η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή», διεμήνυσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αύριο στις 10.00 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη. Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.