Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυξάνεται έκτακτα ο αριθμός των δικαιούχων – Τα κριτήρια – Πότε καταβάλλεται

Η Κυβέρνηση εξήγγειλε ότι ανοίγει ακόμα περισσότερο η «ομπρέλα» των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, καθώς θα το λάβουν 300.000 οικογένειες.

Σύμφωνα με το Star, οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο. Το κονδύλι αντιστοιχεί σε 210-215 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι αυξάνεται γύρω στα 70 εκατ. από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι
-Όσοι δεν είχαν δηλώσει τον ΑΦΜ του εξαρτώμενου μέλους ΑμΕα
– Δικαιούχοι που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά το σύστημα δεν μπορούσε να τους ανιχνεύσει.

Πληροφορίες λένε ότι αφού κλείσει η πλατφόρμα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί μέρισμα και σε άνεργους νέους γονείς, αν υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Πότε καταβάλλεται το μέρισμα
Στις 26/12 κλείνει η πλατφόρμα και στις 27/12 η ΗΔΙΚΑ στέλνει τη λίστα στις τράπεζες. Στις 30-31 θα βρίσκεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σκυλακάκης: Νέες κατηγορίες δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα

Την ένταξη νέων κατηγοριών δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα έκανε γνωστή, μέσω ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κάνοντας… επίσημα ανακοίνωση!

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωινοί Τύπου» τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις από την ΗΔΙΚΑ και έτσι πολλοί από όλους όσοι έχουν κάνει την ένσταση, μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να δουν ότι είναι πλέον δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σειρά αδικιών, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες. «Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της φοροδιαφυγής και εξακολουθούμε να φορολογούμε με βάσει πλασματικά στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: «Αυτού του είδους οι αδικίες μας εμποδίζουν να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική». Σημείωσε δε ότι τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν προεκλογικά.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη.

-Ad-