Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε αναμένεται θα καταβληθεί - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Μεγάλη αλλαγή – Θα δοθεί χωρίς αιτήσεις από τους δικαιούχους

2019: Αντίστροφη μέτρηση για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στην ομιλία του κατά το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα πάρουν πριν από τα Χριστούγεννα έκτακτη ενίσχυση.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός οι δικαιούχοι είναι:

  • Οι μακροχρόνιοι άνεργοι
  • Οι πολύτεκνες οικογένειες
  • και οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ

«Με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους, από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Από 500 έως 1000 στους δικαιούχους

Από 500 έως 1.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα διανείμει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες σε 200.000 νοικοκυριά, όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ψήνεται» μεγάλη αλλαγή με κατάργηση της διαδικασίας αιτήσεων

Κοινωνικό μέρισμα αλλιώς αναμένεται να δώσει φέτος η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με το Dikaiologitika News σκοπεύει να καταργήσει τη διαδικασία των αιτήσεων.

Ο νέος σχεδιασμός, που ισχύει μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, αποκλείει κάθε πιθανότητα να υποβληθούν αιτήσεις από τους πιθανούς δικαιούχους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει στους δικαιούχους που θα προκύψουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στα στοιχεία που περιλαμβάνουν οι φορολογικές δηλώσεις.