Κοινωνικό μέρισμα: Διαμαρτυρία της Συνομοσπονδίας Αναπήρων – «Κατάφορη αδικία»

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία ΕΣΑμεΑ, η εξαίρεση χαμηλοσυνταξιούχων αναπήρων και χρονίως πασχόντων από το κοινωνικό μέρισμα, είναι μια τεράστια αδικία.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) σε έκτακτη ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η εξαίρεση από το κοινωνικό μέρισμα των χαμηλοσυνταξιούχων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι δεν λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, αποτελεί «κατάφορη αδικία» και «διάκριση», ενάντια σε μια κοινωνική ομάδα που ανήκει στους φτωχότερους των φτωχών.

«Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί με όλες της τις δυνάμεις τη δημιουργία ΜΟΝΙΜΟΥ μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από το νέο Ασφαλιστικό και αν δεν εισακουσθεί από την κυβέρνηση θα προβεί σε κινητοποιήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Συνομοσπονδίας, δια του προέδρου της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, πρόκειται για μια ακόμη αδικία που έρχεται να προστεθεί στο μέτρο της 7ετίας φορολογικών δηλώσεων, καθώς, όπως αναφέρουν «πολλά άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση».