Κοινωνικό Μέρισμα σε δύο δόσεις: Πόσοι θα το πάρουν σήμερα – Τι γίνεται με τις ενστάσεις

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 αναμένεται να καταβληθεί σήμερα και αύριο στους δικαιούχους, σύμφωνα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σήμερα, Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ θα καταβληθεί στο 90% των δικαιούχων. Οι υπόλοιποι αναμένεται να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Ενστάσεις:

Οι φορολογούμενοι μπορούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υποβάλουν ένσταση για το κοινωνικό μέρισμα 2019. Υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα γίνεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης.

Σημειώνεται ότι τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό επίδομα θα χορηγηθεί σε συνολικά 307.000 οικογένειες, καθώς το σχετικό κονδύλιο αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ και έφθασε στα 215 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (27/12) είχαν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις για το μέρισμα.