Κοινωνικός τουρισμός 2023: Λήγουν την Κυριακή τα voucher του προγράμματος

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με επιταγές (vouchers) Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2023 – 2024, της περσινής δηλαδή περιόδου, μπορούν να γίνουν έως τις 30.06.2024, ημερομηνία λήξης του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των vouchers του Κοινωνικού Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι και τις 30.06.2024, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν έως 30.06.2024.

Η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος, ωστόσο, για την επιστροφή, αν η τελευταία διανυκτέρευση συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία της 30.06.2024, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 01.07.2024.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο παρόχων. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν κάνει χρήση του συνόλου των επιταγών του, αποκλείεται από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των δύο επομένων περιόδων. Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα ΑμεΑ ή δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κ. Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σωλήνας καλοριφέρ εξερράγη σε σχολείο της Εύβοιας κατά τη διάρκεια του μαθήματος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της συνταγματικής σταθερότητας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ για το ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι της περιουσίας της Καίτης Γκρέυ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία ΣΑΤΑ: Πότε «τραβούν χειρόφρενο» τα ταξί στην Αθήνα
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΥΠΑ: Επιδότηση 17.000 ευρώ σε ανέργους – Οι προϋποθέσεις
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκ! Σκότωσε με 35 μαχαιριές τη σύντροφό του και την εγκατέλειψε δίπλα στο 2 ετών παιδί τους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες
12 Φεβρουαρίου, 2025