Κοινωνικός Tουρισμός 2023: Τι ισχύει με παράταση – Σε 10 μέρες τα αποτελέσματα

«Αυτό που έγινε φέτος δεν έχει ξαναγίνει» είπε για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της ΔΥΠΑ, καθώς η προθεσμία των αιτήσεων εξέπνευσε χθες (5/6).

580.000 αιτήσεις για 1.070.000 επιταγές. Αυτό που έγινε φέτος δεν έχει ξαναγίνει Βλέπουμε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη και εμείς ξεκινάμε τώρα την επεξεργασία των στοιχείων. Για να ξεκινήσει η μοριοδότηση πρέπει να επεξεργαστούμε 580.000 αιτήσεις, να δούμε τα στοιχεία που υπέβαλαν, να αντλήσουμε στοιχεία από ΑΑΔΕ, από ΕΦΚΑ και ούτω καθεξής για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη μοριοδότηση» είπε.

Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί παράταση και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου 10 ημέρες. Πολλοί ήταν ωστόσο οι πολίτες που διαμαρτύρονται από το πρωί της Τρίτης και ζητούν παράταση στο πρόγραμμα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε πως: «Παρακολουθούσαμε πολύ στενά με τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που υπήρχαν αναμονές, αλλά η πλατφόρμα δεν έπεσε. Και να σας πω απλώς ότι από Σάββατο βράδυ μέχρι χθες το βράδυ γίνανε 360.000 αιτήσεις. Δηλαδή δούλεψε πολύ καλά και σήκωσε το σύστημα έναν τρομερό όγκου αιτήσεων. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κάποια στιγμή που μπήκαν ίσως είχαν αναμονή. Έπρεπε να επιστρέψουν σε 5 λεπτά», είπε μεταξύ άλλων. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σκέψεις για παράταση» είπε.

Τα αποτελέσματα
Όσο για το πότε θα μάθουμε τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού 2023, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι τώρα ξεκινάνε την αξιολόγηση. «Θέλουμε προφανώς μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα» ανέφερε. H ανακοίνωση θα γίνει με δελτία Τύπου και αναρτήσεις των πινάκων με τους επιτυχόντες στην ιστοσελίδα τους.

-Ad-