Κόκκαλης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην επάρκεια του Κασσελάκη – Προβληματισμένος ο Τσίπρας

Δεν είναι ούτε ευχάριστες ούτε ευοίωνες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα «απόνερα της διεύρυνσης που δεν έγινε ποτέ, κάτι που μας οδήγησε σε αυτούς τους τριγμούς και στην αποχώρηση ενός μεγάλου κομματιού του κόμματος».

Για τον νέο πρόεδρο είπε ότι ως «μαθητευόμενος μάγος αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί».

Στην ερώτηση γιατί αποχώρησε ο ίδιος από το κόμμα, ανέφερε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση βλέποντας «τον τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι που δεν με εκφράζει καθόλου. Σέβομαι την απόφαση των μελών αλλά πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και του κάθε πολιτικού».

Ερωτηθείς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστήσει ξανά ανέφερε: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική επάρκεια του νέου αρχηγού και στο πολιτικό κριτήριο που πορεύεται η πολιτική ομάδα» προσθέτοντας πως «θέλω το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει προσφέρει πολλά».

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι διατηρεί επαφή ενώ τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είναι «πολύ προβληματισμένος και δεν είναι χαρούμενος με όσα γίνονται» και συμπλήρωσε «ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης αριστεράς και καλό είναι να είναι “παρών”»

Για τη δική του πολιτική πορεία είπε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το πεδίο της κλιματικής αλλαγής σημειώνοντας ότι χθες για πρώτη φορά η θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε για πρώτη φορά κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

«Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ο χώρος που παλιά λέγαμε οικολογία και σήμερα κλιματική δράση και μέσα στις ευρωεκλογές θα έχουμε εξελίξεις για αυτόν τον χώρο. Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και επιθυμώ το σχήμα να εδραιωθεί και στις τοπικές εκλογές», ανέφερε ενώ στην ερώτηση ποιος θα ηγηθεί του σχήματος, είπε ότι ακόμα γίνονται συζητήσεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Αίτηση εξαίρεσης πραγματογνωμόνων από την εξέταση των τελευταίων βίντεο κατέθεσε γονέας θύματος
25 Φεβρουαρίου, 2025
Φιλ Κόλινς: «Είμαι πολύ άρρωστος, έχω χάσει την όρεξη για μουσική»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αθωώθηκε ο 50χρονος που κατηγορούνταν για υποκίνηση βίας ενόψει των συλλαλητηρίων της Παρασκευής
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καταγγελία για λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα από τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Είχε εμμονή με 31χρονη γυναίκα– Καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αποκαλύψεις από την στάση του σώματός του – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου – Δύο αυτοκίνητα στο σημείο το μοιραίο βράδυ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Στην κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 47χρονος που δολοφόνησε 44χρονη τρόφιμο στο Δαφνί
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η νεότερη ανακοίνωση του γιού του – «Οτιδήποτε διαρρέει είναι ψεύτικο»
25 Φεβρουαρίου, 2025