Κόκκινα δάνεια: Προς δημιουργία Bad Bank

Εφόσον όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το βασικό σήμερα σενάριο και η επιδημία περάσει σε φάση ύφεσης το επόμενο τρίμηνο η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το τραπεζικό σύστημα θα βαρύνεται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα επαυξημένα όμως καθώς η αύξηση των κόκκινων δανείων στο διάστημα της κρίσης θεωρείται νομοτελειακά αναπόφευκτη.

Τον προβληματισμό εντείνει το γεγονός ότι η επιδημία διέκοψε τις διαδικασίες πώλησης πακέτων κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα έχει θέσει και σε αμφιβολία τη δυνατότητα υλοποίησα των συμφωνιών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»αυτό το διάστημα εξετάζονται από την κυβέρνηση διάφορες λύσεις προκειμένου να ενταχθούν στον πολιτικό σχεδιασμό για τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου διερευνήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας bad bank, ενός οργανισμού δηλαδή που θα αγοράσει από τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια των τιτλοποιήσεων οι οποίες θα γίνουν στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής». Ασφαλώς πρόκειται για σχέδιο που θα χρειαστεί την έγκριση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πληροφορίες: «Πρώτο Θέμα»

-Ad-