Κόκκινος συναγερμός: Οι απειλές του Ερντογάν

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά και την τελευταία επίθεση που δέχθηκε η Γαλλία το πρωί της Πέμπτης από ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά και με τον φραστικό «θρησκευτικό» πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της χώρας αυτής και του Προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Στο πλαίσιο αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαία η αποστροφή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια που χαρακτήρισε γραφείο ταξιδιών για τζιχαντιστές την Τουρκία την περασμένη Δευτέρα κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως γράφει η «Real News».

Χωρίς να το δηλώνει ρητά ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η Τουρκία έχει ήδη στείλει 15.000 έως 1 7.000 τζιχαντιστές μαχητές στη Λιβύη από τη Συρία και λίγο πριν ξεσπάσει το μέτωπο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ άλλους 1000 με 1500 τζιχαντιστές στη συγκεκριμένη περιοχή από τη Λιβύη. «Υπάρχει τουρκική παρέμβαση υπάρχει μάλιστα και με ταφορά τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία και από τη Λιβύη στο Νότιο Καύκασο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ελληνας
υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αρμενία, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω τη συζήτηση.

Περισσότερα στην εφημερίδα «Real News»