«Κόκκινος συναγερμός» στην Αττική – 22.000 ενεργά κρούσματα

Η εικόνα παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη στην Αττική, καθώς από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει ότι έχουμε αύξηση του ιικού φορτίου.

Την αναγκαία βόλτα στον ήλιο, μετά από το παρατεταμένο lockdown για την ψυχολογία των πολιτών, οι επιστήμονες φοβούνται ότι θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Οι εικόνες του συνωστισμού σε παραλίες και βουνά στην Αττική δεν ήταν οι μοναδικές που τρόμαξαν τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο.

22.000 φορείς στην Αττική

Η Αττική «βράζει» και σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Θωμαΐδη, τα λύματα έχουν ήδη δείξει την αύξηση στο λεκανοπέδιο, στο οποίο ήδη κυκλοφορούν 22.000 ενεργοί φορείς του ιού.

Η Αττική δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε μία κατάσταση που θα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με δύο λέξεις. Σοκ και Δέος.

Τα μέλη της επιτροπής δεν κουράζονται να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, χρησιμοποιώντας πια πολεμικούς όρους για να προειδοποιήσουν τους πολίτες για το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, στην Αττική καταγράφηκαν 2.231 νέες λοιμώξεις.

Οι 589 από αυτές εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, οι 254 στα βόρεια προάστια, οι 202 στα νότια προάστια, οι 312 στον δυτικό τομέα Αθηνών και οι 280 στον Πειραιά.

312 νέα κρούσματα εμφανίστηκαν στην ανατολική Αττική και 282 στη δυτική που παραμένει σε αυστηρό lockdown.

Κούραση & οργή στην Ελευσίνα

Οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής δηλώνουν κουρασμένοι ψυχολογικά από την παρατεταμένη περίοδο των πολύ αυστηρών απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί, κυρίως όμως φοβούνται για το οικονομικό τους μέλλον.