«Κόκκινος συναγερμός» στην Καβάλα – Προβληματισμός για τα αυξημένα κρούσματα

Αυξάνονται καθημερινά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα και οι αρχές έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό.

Ήδη η Καβάλα με τα 24 κρούσματα στο εργοστάσιο, ανησυχεί τους τοπικούς φορείς ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν τέσσερις στρατιώτες στο στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στην Καβάλα μετά τον εντοπισμό 24 κρουσμάτων στη βιομηχανική ζώνη. Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση στην ευρύτερη περιοχή.

Το εργοστάσιο κρεάτων παραμένει κλειστό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν τεθεί σε 14ημερη καραντίνα.

Το πρόβλημα ωστόσο στην περιοχή διαφάνηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες όπου καθημερινά σε Καβάλα και Θάσο καταγράφονταν περιστατικά μολύνσεων κορονοϊού. Οι τοπικοί φορείς αποδίδουν το γεγονός στο άνοιγμα των χερσαίων συνόρων και τη μαζική εισροή τουριστών από τα Βαλκάνια στην περιοχή.

Όλοι πλέον στην πόλη φοβούνται το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown, σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα.

Κλιμάκια του δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την πορεία του ιού.

Ως πιθανές υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν παρομοιάζουν οι ειδικοί γάμους και βαφτίσεις, με δεκάδες καλεσμένους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον γάμο στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης όπου περίπου 20 καλεσμένοι νόσησαν.

Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα των τεστ σε δεκάδες καλεσμένους, Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στην εφημερία της Παρασκευής 50 καλεσμένοι εξετάστηκαν ως ύποπτα κρούσματα.

Και στις Σέρρες όμως υπάρχει κίνδυνος έξαρσης καθώς καλεσμένος σε γάμο βρέθηκε θετικός. Θετικοί και τρεις καλεσμένοι που είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή προβληματισμό υπάρχει και για τα κρούσματα σε στρατό και αστυνομία. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Πολεμική Αεροπορία στο Βόλο, ενώ άλλα δυο σε σχολή δοκίμων αστυφυλάκων στην Κομοτηνή. Στη σχολή φοιτούν 530 δόκιμοι.

Μετά την Αττική όπου 127 κρούσματα έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 8 μέρες, Θεσσαλονίκη και Καβάλα είναι δύο περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα. 43 σημειώθηκαν στην Καβάλα και 94 στη Θεσσαλονίκη μέσα σε διάστημα οχτώ ημερών.

Σε επιφυλακή οι τοπικοί φορείς μετά τα νέα κρούσματα στην Καβάλα

Σε συναγερμό βρίσκονται τοπικές υγειονομικές αρχές στην Καβάλα, καθώς εκτός από τα κρούσματα στο εργοστάσιο κρεάτων, εντοπίστηκαν και άλλα κρούσματα στην περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ στην περιοχή υπάρχουν 13 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα έντεκα σχετίζονται με το εργοστάσιο κρεάτων και για δύο που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καβάλας αναζητείται η πηγή μετάδοσης.

Την ίδια ώρα, το εργοστάσιο κρεάτων έχει κλείσει και αναμένεται να ανοίξει εκ νέου όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των τεστ. Στους εργαζόμενους έχουν γίνει περίπου 70 τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη, τον ιό στο εργοστάσιο κρεάτων μετέδωσε γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βουλγαρία.