Κόλαση στα Καλύβια: «Κάηκαν σπίτια» – Εκκενώνονται οικισμοί – Μήνυμα του 112 (vid)

Συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Φέριζα, Κερατέας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Ήδη εκκενώθηκαν ο οικισμός Φέριζα, ενώ εκκενώνεται και ο οικισμός Όλυμπος αλλά και η Μόγριζα και σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λουκά έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια και η Δροσιά.

Επίσης έχει εκκενωθεί και το οικοτροφείο «Αργώ» που φιλοξενεί 30 παιδιά λόγω των πυκνών καπνών και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος. Πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι φλόγες είναι στον οικισμό αλλά πλέον καίνε ξερά χόρτα σε οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο Open ανέφερε ότι έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια. «Η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε», ανέφερε.

Μήνυμα του 112: Εκκενώστε τα σπίτια σας

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στα Καλύβια.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.