Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Ένοχη μόνο για εκβίαση η μητέρα της 12χρονης

Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα η οποία κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Ένοχος κρίθηκε για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία, και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και αθώος για εμπορία ανήλικου.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία και αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία.
Ένοχος κρίθηκε και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, ενώ αθωώθηκε για την απόπειρα γενετήσιων πράξεων σε βάρος της ανήλικης.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι 16 κατηγορούμενοι που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή. Ένας εκ των κατηγορούμενων κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία, ενώ 6 κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τον Ηλία Μίχο και τη μητέρα της η 12χρονη, που εκείνη την ώρα ήταν στο σχολείο, ένιωσε ικανοποίηση αφού είχε επανειλημμένα πει ότι «η μαμά μου είναι αθώα» και «τέρας αυτός ο άνθρωπος».