Κολωνός: Γιατί ο Λύτρας μιλάει για ανατροπή δεδομένων για τη μητέρα – Έρχονται νέες συλλήψεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Η μητέρα της ανήλικης, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα, επιμένει στην αθωότητά της, ενώ ο δικηγόρος της τόνισε στο MEGA πως η ποινική δίωξη που της ασκήθηκε βασίστηκε σε ενδείξεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ισχυρίστηκε πως τα τραπεζικά εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της 37χρονης μητέρας, αλλά και τα μηνύματά της προς την κόρη της ήταν οι ενδείξεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η απόφαση για την προφυλάκισή της.

Γιατί ο Λύτρας μιλάει για ανατροπή δεδομένων για τη μητέρα

«Πράγματι, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τη μητέρα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση τις ενδείξεις. Δεν είναι πρώτη φορά, έχει συμβεί πάμπολλες φορές κάποιος να κρατείται προσωρινά και το δικαστήριο στο τέλος να τον απαλλάσσει. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Υπάρχουν ενδείξεις, λοιπόν. Έχουν μεγάλη διαφορά οι ενδείξεις από τις αποδείξεις και αυτό θα κριθεί στο δικαστήριο», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια ο κ. Λύτρας διευκρίνισε πως οι ενδείξεις είναι «ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας, όπου βρέθηκαν τα χρήματα, και κάποια μηνύματα της μητέρας που ζητούσε χρήματα από το παιδί».

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο της 37χρονης δεν εντάσσονται τα μηνύματα της 37χρονης, μέσα από τα οποία ζητούσε χρηματικά ποσά από τον 53χρονο και τη σύζυγό του.

«Έχουν βρεθεί 110 ευρώ από τέσσερις καταθέσεις. Είναι δύο καταθέσεις από συγκεκριμένο άτομο, που υπάρχουν τα στοιχεία του και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει συλληφθεί ακόμα, και δύο ακόμα από κάποιον άλλον, που δεν υπάρχει το όνομά του, μόνο ο τραπεζικός του λογαριασμός», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πως βρέθηκαν τα εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας.

«Περιμένουμε αρκετές συλλήψεις για αυτή την υπόθεση. Η μικρή έχει εξηγήσει ότι τον λογαριασμό της μητέρας τον πήρε και τον έδωσε στον 53χρονο. Αυτό έχει καταθέσει το παιδί. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως είναι δυνατόν να παίρνουμε σαν δεδομένο μερικά πράγματα που λέει το παιδί και όχι όλα. Το παιδί ανέφερε για τον 53χρονο και τους υπόλοιπους. Μέσα σε αυτή την κατάθεση αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και το εξηγεί με λεπτομέρειες».

«Ένας ειδικός που εξετάζει παιδιά μπορεί να αντιληφθεί εάν το παιδί είναι δασκαλεμένο ή όχι. Τέτοιο πράγμα από την κατάθεση δεν προκύπτει και το παιδί δεν θα μπορούσε να είναι δασκαλεμένο από τη μητέρα του, γιατί την ημέρα της κατάθεσης η μητέρα είχε ήδη συλληφθεί», τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Είναι παιδοβιασμός και όχι παιδεραστία»

Μιλώντας στο MEGA η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη τόνισε πως πρόκειται για υπόθεση βιασμού και όχι παιδεραστίας, ενώ υπογράμμισε πως η μητέρα έχει σχέση με την υπόθεση σχετικά με το κομμάτι της ευθύνης.

«Η μητέρα δεν μπόρεσε να προστατέψει το παιδί της από τα τέρατα που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν βλέπουμε τον ρόλο της, που είναι η μητέρα σε όλο αυτό;», αναρωτήθηκε.

Προβληματισμό προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι η 37χρονη δεν αντιλήφθηκε τη φρίκη που βίωνε η ανήλικη κόρη της, ενώ για τη θεία του κοριτσιού χρειάστηκαν μόλις λίγες ημέρες για να αντιληφθεί τον εφιάλτη της 12χρονης.

«Το παιδί δεν έμενε μόνο με τη μητέρα, αλλά και με τη γιαγιά και τη μεγαλύτερη αδερφή της, που είναι 19 χρονών. Ούτε η γιαγιά ούτε η 19χρονη είχαν καταλάβει. Η θεία το κατάλαβε όταν βρέθηκε το κινητό της μικρής στα χέρια της», είπε ο δικηγόρος της μητέρας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο πάπας Φραγκίσκος πέρασε μια ήρεμη νύχτα, αλλά παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
24 Φεβρουαρίου, 2025
Προς επαναλειτουργία το «Allou! Fun Park»: Δόθηκε το πράσινο φως από τον Δήμο Ρέντη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλεντέρης για Καλογήρου: Οι τοξικολογικές δεν μπορούν να βρουν την αιτία θανάτου χωρίς τις ιστολογικές – Δεν αποκλείουμε τίποτα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς του Γεράσιμου – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι θα γίνει με μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Η απόφαση των εργαζομένων
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Το «καλό σενάριο» για δικομματική κυβέρνηση κερδίζει έδαφος – Ο διπλασιασμός ποσοστών του AFD στις μετεκλογικές προκλήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ποινικολόγος – «Μην μας πιέζετε για δηλώσεις» λένε τα παιδιά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Κ.Χατζηδάκης από Σύρο: «Κι εκείνοι που δεν μας ψηφίζουν σε εμας ελπίζουν!» (vid)
24 Φεβρουαρίου, 2025