Áößîåéò åðéâáôþí óôïí äéåèíÞ áåñïëéìÝíá Áèçíþí "ÅëåõèÝñéïò ÂåíéæÝëïò" ôçí ÔåôÜñôç 1 Éïõëßïõ 2020. ÓõíïëéêÜ áíáìÝíïíôáí 69 áößîåéò ðôÞóåùí ðôÞóåéò åíþ ðáñÜëëçëá ðñáãìáôïðïéïýíôáí äåéãìáôïëçðôéêïß Ýëåã÷ïé ôùí ôáîéäéùôþí ãéá êïñïíïúü. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Κομβικός μήνας ο Αύγουστος στην εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού

Σε κομβικό μήνα για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εξελίσσεται ο Αύγουστος, καθώς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» και οι επιστήμονες μιλάνε για το «δεύτερο κύμα» να είναι προ των πυλών.

Ξεπέρασαν τα 100 τα νέα περιστατικά κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, με τα μισά εξ αυτών να αφορούν τις συρροές κρουσμάτων. Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να έχουν αποτυπωθεί σε αριθμούς τα αποτελέσματα των νέων περιοριστικών μέτρων, που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση.

Ωστόσο, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ, εστιάζουν την προσοχή τους στην έγκυρη ιχνηλάτηση, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

«Φαίνεται ότι είμαστε στην αρχή ενός 2ου κύματος», τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν τα νούμερα δεν προκαλούν ανησυχία, τότε έχουμε ήδη πολύ σοβαρό πρόβλημα». Ο κ.Εξαδάκτυλος υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και αλλαγής της συμπεριφοράς μας, λέγοντας πως τότε ενδέχεται μετά τον Δεκαπενταύγουστο να δούμε κάμψη των αριθμών.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, δήλωσε στον Σκάι ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά», αναφέροντας πως η κυβέρνηση ήδη εξετάζει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Πρόσθεσε πάντως, ότι «αν από σήμερα προσπαθήσουμε όλοι να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας».

Πηγή: ΕΡΤ

-Ad-