Κωνσταντίνος Φίλης: Οι συνθήκες εξόντωσης Νασράλα και η σημασία των εκλογών στις ΗΠΑ (vid)

Ο διαπρεπής αναλυτής διεθνών σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, μας βοηθά να κατανοήσουμε τις συνθήκες της εξόντωσης Νασράλα, τη διείσδυση της Μοσάντ αλλά και τη σημασία των εκλογών στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

«Υπάρχουν δύο κυρίαρχα σενάρια. Ξεκινώ από το πιθανότερο που είναι αυτό της συμβατικής παρακολούθησης που έχει γίνει σε διάφορα στελέχη της Χεζμπολάχ και μέσω αυτών και στον Νασράλα που ήταν μέσω των κινητών των συζύγων τους, όπου παρακολουθούνταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ, αλλά επίσης είχαν χακάρει και τους χιλιομετρητές των αυτοκινήτων, οι Ισραηλινοί και μπορούσαν έτσι να εντοπίζουν πού βρίσκονται τα αυτοκίνητα, σε ποιο χρόνο, γιατί. Το ζήτημα για να είναι αποτελεσματικό χειρουργικό το χτύπημα, είναι να ξέρεις πού, πότε και πώς. Αυτό κατάφεραν. Το δεύτερο σενάριο που είναι το πιο ακραίο, είναι μέσω χειραψίας κάποιος να του πέρασε, είτε ένα ραδιενεργό ισότοπο, είτε μια χημική ουσία και από κει και πέρα μέσω τηλεφώνων drones, τα οποία ήταν επίσης καθαρισμένα. Τα τηλέφωνα κάποιων συνεργατών του, ενδεχομένως ή συνεργών, να τον εντόπισαν και να προέβησαν έτσι σε αυτό το τόσο αποτελεσματικό χτύπημα»

Στη συνέχεια, ανέφερε σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ: «Εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Πρώτον, έχουμε την απροθυμία του Ιράν και την αδυναμία του Ιράν να τα βάλει με το Ισραήλ σαν ίσος προς ίσο. Αυτό το Ισραήλ το διαβάζει, το αντιλαμβάνεται. Έχουν γίνει τόσα πολλά, έχει γίνει η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, του Χανίγια πριν από ενάμιση μήνα μέσα στο ίδιο το Ιράν, στην Τεχεράνη εντός έδρας, να το πω έτσι. Και είδαμε ότι η Τεχεράνη παρόλα αυτά δεν αντέδρασε. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο το οποίο βλέπει το Ισραήλ ότι το Ιράν μπορεί να αντιδράσει μεν, αλλά δεν μπορεί να κλιμακώσει σε επίπεδο ολοκληρωτικού πολέμου των δύο. Το δεύτερο, σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το φιλοισραηλινό λόμπι παίζει έναν ρόλο όχι μόνο για την εκλογή προέδρου, αλλά και για την εκλογή των αντιπροσώπων, γιατί έχουμε εκλογές ταυτόχρονες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο για τους δύο προέδρους. Και επίσης το σημαντικό είναι ότι βλέπουν οι Ισραηλινοί και την αντικειμενική αδυναμία του Μπάιντεν, διότι σε ένα μήνα περίπου από σήμερα έχει εκλογές. Βλέπουν ότι ο Μπάιντεν είναι σε αποδρομή και αυτό επίσης το μετράει ο Νετανιάχου, που θα το επαναλάβω, το έχουμε ξαναπεί από το δελτίο, πιστεύει ότι μπορεί να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες».




Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η Teleperformance Ενώνει τις Δυνάμεις της με τo Save Your Hood σε μια Βιώσιμη Δράση για Καθαρότερες Θάλασσες
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τα Σοφιανά – Ανοιχτή η εθνική οδός
1 Οκτωβρίου, 2024
Μητσοτάκης στη Βουλή: Ναι, το 2025 η Ελλάδα θα έχει επιτέλους Κτηματολόγιο – Έναν ακριβή χάρτη, χωρίς παραθυράκια ανομίας
1 Οκτωβρίου, 2024
Αυτές είναι οι 11 ανατροπές στις συντάξεις – Αποκαλύπτει ο Αλέξης Μητρόπουλος
1 Οκτωβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε 12χρονος στη Χαλκιδική: Συνελήφθη ένας 13χρονος και ο πατέρας του
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
1 Οκτωβρίου, 2024
Ο 29χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας ήταν μαζί με άλλα 11 άτομα στα κρατητήρια
1 Οκτωβρίου, 2024
Εξαγοράσιμη ποινή τριών ετών στον Ανδρέα Πάτση για το πόθεν έσχες
1 Οκτωβρίου, 2024
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024
1 Οκτωβρίου, 2024
Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγονάκι της – Το σπάνιο σύνδρομο της κόρης της
1 Οκτωβρίου, 2024