Κωνσταντινούπολη: Αυτή είναι η βομβίστρια – Ομολόγησε την επίθεση

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν και επίσημα τα στοιχεία της βομβίστριας που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής, ενεργοποιώντας μία βόμβα στον κεντρικότερο δρόμο, Ιστικάλ.

Επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα της γυναίκας η οποία έχει συλληφθεί ως η βασική ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσήμερι της Κυριακής από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι έξέδωσε το αστυνομικό τμήμα της τουρκικής πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπαχασίρ από τη Συρία.

Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης «η γυναίκα στην ανάκρισή της ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και ότι μπήκε στην χώρα παράνομα από την Αρφίν».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για την Κωνσταντινούπόλη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής (13/11)

Ντοκουμέντα με την βομβίστρια

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας τουρκικά Μεσα έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη γυναίκα να τρέχει να απομακρυνθεί ανάμεσα στο πλήθος, λίγο πριν εκραγεί ο μηχανισμός. Όπως θα δείτε, η γυναίκα με μαντίλα και ρούχα παραλλαγής τρέχει κοιτάζοντας τους ανθρώπους που περπατούν δίπλα της.

Πριν την επίσημη δημοσιοποίηση των στοιχείων της βίντεο – ντοκουμέντα πουαναρτήθηκαν στα social media και στα τουρκικά Μέσα, έδειχναν την γυναίκα στιγμές από τη σύλληψή της και τη μεταφορά της στις Αρχές.

Η δράστις συνελήφθη τη νύχτα στο σπίτι, όπου κρυβόταν, στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, φορώντας ακόμη τα ρούχα που φορούσε την ώρα της έκρηξης. Στις εικόνες εμφανίζεται με ένα μοβ σουέτερ, ενώ στη διάρκεια της εφόδου των ανδρών της αντιτρομοκρατικής κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες.