Κατά της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η «Πλεύση Ελευθερίας», κατηγορώντας τον πως έθαψε τη δικογραφία για τα Τέμπη.
«Θα στείλω επιστολή στον κ. Κακλαμάνη για να εκφράσω την αντίρρηση της Πλεύσης Ελευθερίας στη συνέχιση αυτής της προσπάθεια της διεύρυνσης, αναβάθμισης και εκτράχυνσης της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Η επιλογή Τασούλα είναι η επιλογή του ανθρώπου για τη βρόμικη δουλειά. Είναι εκείνος ο πρόεδρος της Βουλής που έθαψε τς δικογραφίες για το έγκλημα των Τεμπών, που συσκότισε τη διαδικασία», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στο mega.
«Η επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Τασούλα δείχνει μία αμετανόητη στάση να προχωρήσει μέχρι τέλους στο μπάζωμα της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της αναζήτησης και της απόδοσης ευθυνών. Σε αυτό εμείς θα είμαστε αντίθετοι, όπως είμαστε αντίθετοι εξ αρχής».
Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα, η οποία υπεραμύνθηκε του θεσμού του ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση των Τεμπών.
Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση της κας Μαρίας Καρυστιανού, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων «κύριε ανακριτά σταματήστε να μπαζώνετε τη δικογραφία των Τεμπών. Μην τολμήσετε «αξιότιμε» κ. ανακριτά να μπαζώσετε και τη δικογραφία. Η θεϊκή μήνη θα είναι πολύ ηχηρή».
«Η χθεσινή τρομακτική επιλογή της διορισμένης από την κυβέρνηση προέδρου του Αρείου Πάγου να παρέμβει στο δημόσιο λόγο για να μαλώσει την κα Καρυστιανού, τη μητέρα που αναζητά δικαιοσύνη για το κορίτσι της που κάηκε ζωντανό, και να της κουνήσει το δάχτυλο ότι οι πολίτες δεν μπορούν να κρίνουν τη δικαιοσύνη και μόνο κάποιοι θεσμοί. Ποιοι είναι οι θεσμοί, ο κος Τασούλας, ο αρχιερέας της συγκάλυψης;», σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε:
«Είναι μία επιλογή εντελώς αντιθεσμική και εξωθεσμική που αποκαλύπτει ότι έχουμε μία τεράστια κρίση δημοκρατικής λειτουργίας. Γι’ αυτό το έγκλημα η κυβέρνηση είναι ένοχη και παίζει τα ρέστα της προκειμένου να σωθεί».
«Τα θύματα ουσιαστικά εξοβελίζονται και εμποδίζονται. Υπάρχει μία διαδικασία που γίνεται με εντολή της κυβέρνησης, με παρέμβαση του κου Μητσοτάκη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση χθες η παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να μας μαλώσει και να μαλώσει την κα Καρυστιανού, ότι δεν δικαιούται θεσμικά να κρίνει τη διαδικασία ορισμού ειδικού εφέτη ανακριτή».
«Είναι πρωτοφανής περίπτωση που παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε να αλλάξει για τρίτη φορά χέρια η ανάκριση και να παέι σε άλλο λειτουργό την κρίσιμη στιγμή, στις 6 Μαρίου, που γίνονταν όλες οι μεθοδεύσεις του μπαζώματος και της συγκάλυψης», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.