Κόντρα Κουμουνδούρου – Χαριλάου Τρικούπη προκαλεί η πρόταση Φάμελλου για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

Κόντρα υψηλών τόνων μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη προκαλεί η πρόταση Σ. Φάμελλου για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Σχόλιο του Νίκου Παππά για δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε στο Mega την αρνητική απάντηση Ανδρουλάκη στην πρόσκληση Φάμελλου και σημείωσε ότι η διατύπωσή του ότι αν αθροιστούν θα μειωθούν συνολικά οι δυνάμεις «παραβιάζει την κοινή λογική και τα μαθηματικά. Και επειδή τα παραβιάζει, αισθάνομαι ότι, ενδεχομένως, κάποιος να του άσκησε βέτο».

«Καταδικάζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις αδιανόητες δηλώσεις του κυρίου Παππά ή τις υιοθετεί; Θα συνεχίσει να παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ένας τοξικός υβριστής;», απάντησε το ΠΑΣΟΚ.

Για «επίθεση» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκο Παππά κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει τη διαγραφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτηρίζοντάς τον υβριστή!».

«Τι είπε αλήθεια ο Νίκος Παππάς; Απάντησε στην φράση Ανδρουλάκη που είπε πως “αν τα κόμματα αθροιστούν, μειώνεται το ακροατήριό τους…”, λέγοντας πως η διατύπωση αυτή “παραβιάζει την κοινή λογική και τα μαθηματικά. Και επειδή τα παραβιάζει, αισθάνομαι ότι, ενδεχομένως, κάποιος να του άσκησε βέτο”», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Αλήθεια είπε ο Νίκος Παππάς. Ας μας πει ο κ. Ανδρουλάκης ποιος τον τραβάει κάθε μέρα από το δεξί πέτο και ας μην ψάχνει δικαιολογίες για την εσωστρέφεια που προκαλείται στο κόμμα του από τις καθημερινές αμφισημίες».

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Φάμελλος ας διδαχθεί από τα παθήματα των προκατόχων του και ας μην σπεύδει να σφιχταγκαλιάσει τον κύριο 13-0»
«Ο κ. Φάμελλος ας διδαχθεί από τα παθήματα των προκατόχων του και ας μην σπεύδει να σφιχταγκαλιάσει τον κύριο 13-0», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτός και αν κρατάει αυτόν κάποιος από το δεξιό πέτο και τον οδηγεί σε επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη παίζοντας το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτει.

«Συζήτηση συνεργασιών πρέπει να γίνει μόνο όταν έχουμε ποιος είναι πρώτο κόμμα», σχολίασε ο Π. Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Όποιος υποτιμά τις συνεργασίες και την δυναμική τους, υποτιμά και τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Και σήμερα αίτημα της κοινωνίας είναι να δοθεί λύση στα αδιέξοδα και να υπάρχει συνεργασία. Το μόνο που δείχνει είναι κομματική εσωστρέφεια», σχολίασε ο κ. Φάμελλος.

Ο κ. Χαρίτσης, Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, τόνισε πως «διάβασα και την συνέντευξη με τον κύριο Φάμελλο. Οφείλω να επισημάνω ότι ενώ συμφωνώ σε αρκετά σημεία, από την άλλη διακρίνω μια τάση υποτίμησης της ανάγκης για έναν πραγματικό και ουσιαστικό προγραμματικό διάλογο».

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής Κεντροαριστεράς αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το αμφιθέατρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Χάρβαρντ. «Κεντροαριστερά κόμματα έχουν αποκτήσει ελιτίστικα χαρακτηριστικά, έχοντας αποκοπεί από τις οικονομικές ανάγκες και τη γλώσσα της εργατικής και της μεσαίας τάξης», σχολίασε.

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας
Στο μεταξύ, αναφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας.

«Ο κ. Τσίπρας είναι σε ένα λαγούμι και καλά θα κάνει να παραμείνει εκεί. Και πιστεύω ότι όσο είμαι εγώ εδώ, πράγματι στο λαγούμι, αυτό θα μείνει», είπε η κ.Κωνσταντοπούλου.

«Με χυδαίο τρόπο επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση 2015- 2019, χρησιμοποιώντας ολόκληρη τη ρητορική του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και τη σκοπιμότητα της, ενώ αποκαλύφθηκε για ακόμα μία φορά πως δεν έχει πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επίλυση προβλημάτων των πολιτών», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Απόψεις που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, προσάπτει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης. «Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είναι μία νέα πολιτικός. Πρωταγωνίστησε σε αυτό το δράμα, το οποίο έζησε η Ελλάδα το 2015», είπε.

Πυρά κατά της Πλεύσης Ελευθερίας και από ΠΑΣΟΚ και KKE.

Η συζήτηση περί συνεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς αναμένεται να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το επόμενο διάστημα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χατζηδάκης για εξορύξεις και Chevron: Η κυβέρνηση απαντά με έργο σε όσους αμφισβήτησαν το σχέδιό της
30 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη 25χρονος για ληστείες σε Ηλιούπολη και Άλιμο
30 Μαρτίου, 2025
Ο Παύλος Μαρινάκης πιθανότατα θα ανακοινώσει αύριο αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας
30 Μαρτίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός αδιαφορεί για τη γενοκτονία στη Γάζα
30 Μαρτίου, 2025
Έντι Ράμα: Προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα
30 Μαρτίου, 2025
Επίθεση στο Κορωπί: «Θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας»
30 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
30 Μαρτίου, 2025
Νησιά Τόνγκα: Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 βαθμών
30 Μαρτίου, 2025
Αυτόνομη κουρδική διοίκηση: «Δεν αναγνωρίζουμε τη νέα κυβέρνηση της Συρίας»
30 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντοπούλου: «Ο αγροτικός κόσμος έχει πληγεί βάναυσα και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί, θα είμαστε πάντα δίπλα τους»
30 Μαρτίου, 2025