Κόντρα Μαξίμου – Πατούλη με φόντο τις πυρκαγιές;

Η πύρινη κόλαση την οποία βιώνει όλες τις τελευταίες ημέρες η Αττική έχει βάλει φωτιά και στο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς μοιάζει πλέον να σοβεί μεγάλη κόντρα μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και των επιτελών του Μαξίμου.

Μια κόντρα, που μπορεί να επιφέρει συνέπειες αλυσιδωτές, αφού ακριβώς σε αυτή τη -μέχρι πρότινος πλήρη- στήριξη του Μαξίμου έχει δομήσει ολόκληρη τη στρατηγική για επανεκλογή του ενόψει της κάλπης του Οκτωβρίου ο Γιώργος Πατούλης. Και, μπορεί να παραμένει φαβορί, ωστόσο –όπως δείχνουν πλέον και οι δημοσκοπήσεις…- δεν θα τον έλεγες και αδιαφιλονίκητο. Σε καμία περίπτωση.

Πρώτα ήλθαν οι διαρροές περί αναποτελεσματικότητας Πατούλη από media που διατηρούν πάγιες και γνωστές σχέσεις με το Μαξίμου. Τις οποίες, βέβαια, ο -πάντοτε πληθωρικός- Γιώργος Πατούλης δεν άφησε να πέσουν κάτω. Πέρασε στην αντεπίθεση δίνοντας αρκετές συνεντεύξεις αριστερά-δεξιά, τοποθετούμενος σε δύο βασικούς άξονες: Αφενός, θέλησε να δείξει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος και οι υπηρεσίες του για την τραγική κατάσταση που βιώνει το λεκανοπέδιο, τόσα 24ωρα τώρα. Αφετέρου, επειδή αν δεν φταίει ο ίδιος, κάποιος πρέπει να φταίει, «έδειξε» -αλλού εμμέσως κι αλλού όχι και τόσο… εμμέσως- ευθύνες κυβερνητικές για την καθαρά αναποτελεσματική διαχείριση.

«Τις ευθύνες για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών την έχουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για οποίον καλοθελητή μπορούσε να φανταστεί ότι ίσως και να μην επιτίθεται ευθέως στην κυβέρνηση.

Μια επίθεση τόσο ευθεία που δύσκολα θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την πλευρά που την υπέστη. Και, όντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επέρριψε από την πλευρά του ευθύνες στην Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην Αυτοδιοίκηση τόσο του Ά όσο και του Β’ βαθμού, βάζοντας ξεκάθαρα στο κάδρο των ευθυνών και την Περιφέρεια.

Παράγοντες της ΝΔ που παρακολουθούν, από χρόνια, τη σχέση των δύο πλευρών, εκφράζουν την ανησυχία τους, όλο και εντονότερα, ότι η ρήξη μεταξύ Γιώργου Πατούλη και επιτελών του Μαξίμου, ολοένα και μεγαλώνει το τελευταίο διάστημα (και πριν τις πυρκαγιές). Οι ίδιοι σημείωναν, μιλώντας στο newsique.gr, ότι τα τελευταία επεισόδια την έχουν φέρει μόλις λίγα μέτρα μακριά από την απόσταση που θα την καταστήσει μη αναστρέψιμη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Η τιμή της χονδρικής έχει υποχωρήσει κατά 10-15%» – Τι λένε οι ελαιοπαραγωγοί
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 40χρονος στα Μετέωρα – Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό 14χρονο παιδί από ανακοπή στην Κέρκυρα – Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ έπαιζε και κατέρρευσε
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημήτρης Καλογερόπουλος – Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αντιστροφή μέτρηση για πετρέλαιο θέρμανσης – Κριτήρια και δικαιούχοι
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Mega τζακ ποτ 18,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια» – Κακά τα μαντάτα στην εύρεση σπιτιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Η πορεία της κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές και πότε θα πλήξουν τα φαινόμενα, σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
29 Σεπτεμβρίου, 2024