Κοροναϊός: Αποκλειστικό- Μαρτυρία μαθήτριας από το Λονδίνο – Έμεινε Βρετανία κι άλλος μαθητής

Το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας έγινε γνωστό την Πέμπτη (27/2). Πρόκειται για μία 40χρονη υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι 40 ετών και νοσηλεύεται στο “Αττικόν”.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα στην Αθήνα πήγε μόνη της – συνοδευόμενη από φίλη της – σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου όμως έχουν ληφθεί ήδη μέτρα για την πρόληψη του ιού και έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος διαλογής των περιστατικών εκτός του νοσοκομείου.

Εκεί, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκρινε ότι ήταν ασθενής υψηλού κινδύνου, έλαβε δείγμα το οποίο και εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Η γυναίκα παρέμεινε στον ειδικό χώρο διαλογής εκτός νοσοκομείου έως ότου επιβεβαιώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό και έτσι διακομίσθηκε στο “Αττικόν”, όπου και νοσηλεύεται.

Αγωνία για τους μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού-Είναι στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης

Ανησυχία προκαλεί στους γονείς των 100 μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού που βρίσκονται σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο η είδηση ότι η μητέρα ενός κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή είναι η 40χρονη υπάλληλος τράπεζας που διαγνώστηκε ως η πρώτη φορέας του κοροναϊού στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή το Κολλέγιο έχει τεθεί σε επιφυλακή, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της σε εκδρομή στο Λονδίνο.

Η μεγάλη κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται με κοροναϊό ήταν με την μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία, επέστρεψε στην χώρα μας και αναχώρησε εκ νέου για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Μαρτυρία συμμαθήτριας που βρίσκεται στο Λονδίνο

Μαθήτρια του Κολλεγίου που ταξίδεψε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο, μίλησε αποκλειστικά στο newsique.gr, περιγράφοντας όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

Η σχολική εκδρομή αφίχθη στο Λονδίνο τη Δευτέρα, ενώ την Πέμπτη το πρωί είχε προγραμματιστεί επίσκεψη σε σχολείο. Ωστόσο, το σχολείο «δεν τους δέχθηκε». Τουλάχιστον, αυτό είπαν οι καθηγητές στους μαθητές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μαθήτρια, όλοι οι μαθητές βρίσκονταν (έχουν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο) σε… καραντίνα στα δωμάτιά τους (σε κάθε δωμάτιο είναι δύο παιδιά), δεν έβγαιναν έξω, ενώ το φαγητό τους σερβίρονταν στο δωμάτιο. Τους έχει, επίσης, απαγορευθεί να έρχονται σε επαφή με άλλους μαθητές και να τους επισκέπτονται σε άλλα δωμάτια.

Η κατάσταση της μαθήτριας, κόρης της 40χρονης που νοσηλεύεται με κοροναϊό

Αναφορικά με την κόρη της 40χρονης, η μαθήτρια από το Λονδίνο, τονίζει στο newsique ότι την έχουν απομονώσει σε ένα δωμάτιο, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν είχε υποβληθεί σε εξετάσεις. Μάλιστα, όπως ενημερώθηκαν τα παιδιά, θα κρατήσουν τη μαθήτρια για ακόμη τρεις μέρες στο Λονδίνο, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα επιστρέψουν στη χώρα μας, το βράδυ της Παρασκευής.

Τέλος, η κοπέλα δεν δείχνει τρομαγμένη είναι καλά ψυχολογικά και περιμένει κι εκείνη να λάβει τέλος η περιπέτειά της.

Έμεινε στο Λονδίνο κι άλλος μαθητής

Ακόμη ένας μαθητής έμεινε στο Λονδίνο, εκτός από τη μαθήτρια που είναι κόρη της 40χρονης η οποία έχει διαγνωστεί θετική στον κοροναϊό και νοσηλεύεται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsique.gr, πρόκειται για μαθητή που είχε πυρετό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Ετσι αποφασίστηκε να παραμείνει κι εκείνος στο Λονδίνο, μαζί με τη συμμαθήτριά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα δύο παιδιά, στο Λονδίνο είναι και μία καθηγήτρια του Κολλεγίου.