Κοροναϊός: Έφοδος της αστυνομίας σε ταβέρνα

Έφοδο της αστυνομίας προκάλεσε η λειτουργία, παρά τα μέτρα απαγόρευσης, ταβέρνας που λειτουργούσε σε παραλία στο Ναύπλιο το Σάββατο 14 Μαρτίου, πρώτη μέρα εφαρμογής των εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έκανε έφοδο, πιθανόν μετά από καταγγελία, στην ταβέρνα το απόγευμα του Σαββάτου και προσήγαγε τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό που εργάζονταν.

Στο κατάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν πελάτες που έσπευσαν να εξαφανιστούν με την είσοδο της αστυνομίας, ενώ ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη οτι επρόκειτο για φίλους που απλά καθόντουσαν, δεν έπεισε τους αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν χρησιμοποιημένα σερβίτσια και πιάτα.

Ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ δεν έγινε γνωστό εάν η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Να τονίσουμε οτι με φυλάκιση έως και 3 χρόνια κινδυνευουν όσοι παραβιάζουν τους κανόνες και τους περιορισμούς των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ εάν επέλθει θάνατος προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και εάν προκληθεί θάνατος μεγάλου αριθμού πολιτών, προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας σε επείγουσα εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας ζητεί την άμεση επέμβασή τους όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

-Ad-