Κοροναϊός: «Εγκλημα» στην Αμαλιάδα – Δεν ασχολήθηκε κανείς

Τα 31 έφτασαν του κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας, 23 εκ των οποίων προέρχονται από την θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ. Οι ταξιδιώτες ενώ παρουσίαζαν συμπτώματα δεν ελέγχθηκαν και κυκλοφορούσαν εκτός καραντίνας.

Στις 27 Φλεβάρη ο ίδιος οδηγός φορώντας μάσκα παρέλαβε από το Ελευθέριος Βενιζέλος τους εκδρομείς για να τους επιστρέψει στα χωριά τους. Μάλιστα κατά την επιστροφή σχεδόν όλοι τους είχαν συμπτώματα.

«Η εικόνα τους δεν ήταν καλή, oι περισσότεροι είχαν συμπτώματα, κυρίως βήχα και πυρετό. Φόρεσα μάσκα για να προφυλαχθώ», ανέφερε επιβάτης, στο star.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι πια εκτός ελέγχου, αφού οι εκδρομείς κυκλοφορούσαν εκτός καραντίνας από την ημέρα επιστροφής τους στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζαν συμπτώματα.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσίοδρας «ήταν μια κλειστή συνάντηση ανθρώπων σε ένα λεωφορείο το οποίο ήταν πάρα πολλές μέρες μαζί σε μια εκδρομή, όπως το περιμέναμε 21 από τους 24 είναι θετικοί».

Στο Ρίο νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι, ο ένας έχει σοβαρά συμπτώματα, οι άλλοι δύο λιγότερο σοβαρά κι άλλοι έξι με πολύ ήπια συμπτώματα είναι εννέα και οι άλλοι με κατ΄ οίκον περιορισμό στα σπίτια τους.