epa08199487 A staffer works in the pop-up Huoyan Laboratory specialized in the nucleic acid test on the novel coronavirus (2019-nCoV) in Wuhan, Hubei province, China, 06 February 2020 (issued 07 February 2020). The P2-level biosafety lab was built in five days, designed to perform 10,000 coronavirus tests per day to cope with the outbreak. The virus, which originated in the Chinese city of Wuhan, has so far killed at least 638 people and infected over 31,000 others, mostly in China. EPA/SHEPHERD ZHOU CHINA OUT

Κοροναϊός: Εξελίξεις με το φάρμακο – Οι 4 τύποι θεραπειών

Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για την ανεύρεση της θεραπείας που θα ανακόψει την επιδημία του κοροναϊού COVID-19 έχουν αποδυθεί δεκάδες φαρμακευτικοί κολοσσοί και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 μήνες για τη δημιουργία εμβολίου και για την ασφαλή χορήγησή του στον πληθυσμό Λόγω όμως της ταχύτατης διάδοσης της ευρύτατης διασποράς και της μεγάλης θνητότητας από τον ιό οι επιστήμονες έχουν δώσει προτεραιότητα στη θεραπεία των νοσούντων.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται ήδη οι μελέτες αρκετών φαρμακευτικών εταιρειών οι οποίες δοκιμάζοντας την επίδραση εταιρειών κατά του νέου κοροναϊού. Οι δοκιμές θα γίνουν σε περισσότερους από 3.000 ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρή συμπτωματολογία, 800 εκ των οποίων είναι Γάλλοι.

Την ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Yazdan Yazdanpanah, επικεφαλής του Τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών στο Νοσοκομείο Bichat στο Παρίσι. Μιλώντας στη Realnews ο κ. Yazdanpanah εξηγεί πώς θα λειτουργήσουν οι τέσσερις τύποι θεραπειών. Η μια από τις θεραπείες αποτελείται από τη συνηθισμένη μέθοδο οξυγόνο μηχανικό αερισμό κ.λπ. Οι άλλες θεραπείες είναι αποτελεσματικά αντιικά έναντι άλλων ιών και τα οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι μπορεί επίσης να θεραπεύσουν τον COVID-19. Οπότε η δεύτερη θεραπεία βασίζεται στο ενέσιμο αντιικό που χρησιμοποιείται κατά του Εμπολα. Η τρίτη θεραπεία συνδυάζει ένα φάρμακο κατά του ιού του AIDS και η τέταρτη θα συνδυάσει το φάρμακο της τρίτης θεραπείας και την ιντερφερόνη βήτα.