Κοροναϊός-Ελλάδα: Γκάφα ολκής από τρεις εκδρομείς

Τεράστια γκάφα από τρία άτομα στην Πάτρα που πήγαν για εξετάσεις στο γιατρό, έχοντας συμπτώματα κοροναϊού, χωρίς να έχουν πάρει προστατευτικά μέτρα.

Η ιδιώτης γιατρός στην Πάτρα τους εξέτασε, αλλά στη συνέχεια το ένα από αυτά τα άτομα (η γυναίκα) βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, σύμφωνα με το patrasevents.gr. Έτσι και η γιατρός βρέθηκε σε καραντίνα, περιμένοντας πλέον και η ίδια να δει αν είναι ασθενής του κορoνοϊού, τη στιγμή που ήδη έχει έρθει σε επαφή με αρκετά άτομα.

Πάντως τα τρία αυτά άτομα που πήγαν να εξεταστούν χωρίς προστατευτικά μέτρα, συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Υπενθυμίζεται πως, εάν κάποιος πολίτης έχει συμπτώματα θα πρέπει πρώτα να απευθυνθεί τηλεφωνικά στον ιατρό του, ο οποίος θα τον κατευθύνει ή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ή να τηλεφωνήσει στον αριθμό 1135, από όπου και θα κριθεί το αν θα πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω ή να σταλεί δείγμα για έλεγχο.

Δεν θα πρέπει να παίρνει την πρωτοβουλία από μόνος του να πηγαίνει στον ιδιώτη γιατρό ή σε ένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας γιατί έτσι θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που έρχεται σε επαφή.