Κοροναϊός-Ελλάδα: Ποια κρούσματα είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρεις από τους ασθενείς με κορωνοϊο στη χώρα μας. Τα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ανέρχονται, πλέον, στους 31.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 22 ακόμη ασθενείς, όλοι τους συνταξιδιώτες του 67χρονου άνδρα από την Αμαλιάδα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πάτρα. Να σημειωθεί πως μεταξύ των 22 νέων κρουσμάτων είναι και η σύζυγος του 67χρονου, ενώ εξετάστηκε και η κόρη τους, που βγήκε αρνητική.

Συνολικά, νοσηλεύονται εννέα άτομα στο νοσοκομείο του Ρίου. Από αυτούς οι έξι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και οι τρεις – μεταξύ αυτών και ο 67χρονος – είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον παρακολούθηση.

Όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόρδας, οι ταξιδιώτες επέστρεψαν επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου από προσκυνηματική εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Στην εκδρομή αυτή είχαν ταξιδέψει 52 άτομα από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025