Κοροναϊός-Ελλάδα: Ποια κρούσματα είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρεις από τους ασθενείς με κορωνοϊο στη χώρα μας. Τα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ανέρχονται, πλέον, στους 31.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 22 ακόμη ασθενείς, όλοι τους συνταξιδιώτες του 67χρονου άνδρα από την Αμαλιάδα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πάτρα. Να σημειωθεί πως μεταξύ των 22 νέων κρουσμάτων είναι και η σύζυγος του 67χρονου, ενώ εξετάστηκε και η κόρη τους, που βγήκε αρνητική.

Συνολικά, νοσηλεύονται εννέα άτομα στο νοσοκομείο του Ρίου. Από αυτούς οι έξι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και οι τρεις – μεταξύ αυτών και ο 67χρονος – είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον παρακολούθηση.

Όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόρδας, οι ταξιδιώτες επέστρεψαν επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου από προσκυνηματική εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Στην εκδρομή αυτή είχαν ταξιδέψει 52 άτομα από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας