Κοροναϊός – Κλειστά σχολεία – ΑΕΙ: Κλείνουν και τα φροντιστήρια – Νέα μέτρα

Μετά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ο κοροναϊός κλείνει και τα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Λουκέτο» σε ΟΛΑ τα σχολεία

Κλείνουν όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά καθώς και τα Πανεπιστήμια σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Συνολικά 89 κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Νωρίτερα, έγιναν γνωστά ακόμα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα με τα κρούσματα να φθάνουν πλέον τα 89. Πρόκειται για τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Θετική στον ιό εκπαιδευτικός στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Θετική διαγνώστηκε στον κορονοϊό εκπαιδευτικός που εργάζεται σε σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως ενημέρωσε η ίδια τη Δημοτική Αρχή καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, σε εξέταση που έκανε με δική της πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από ταξίδι της στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η εκπαιδευτικός, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου, ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου που διδάσκει για το ταξίδι της και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο ΕΟΔΥ. Η απάντηση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ πού ίσχυε τότε, ήταν πως αφού είναι ασυμπτωματική να προσέλθει κανονικά στην υπηρεσία της. Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο πρωτόκολλο τροποποιήθηκε στις 6 Μαρτίου.

Μετά τη σημερινή ενημέρωση, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για να ενημερώσει για την εξέλιξη και να λάβει σχετικές οδηγίες οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας. Αυτή την ώρα το θέμα διερευνάται σε βάθος από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και εντός της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και από το Δήμο σχετικά με το πιθανό κλείσιμο σχολείων αλλά και αθλητικών σωματείων της πόλης.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, έχει ολοκληρώσει διαδικασία απολύμανσης όλων των σχολικών μονάδων και είναι σε εξέλιξη η απολύμανση των υπόλοιπων κτιρίων του Δήμου».

Ανακοινώνει μέτρα ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορoναϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

-Ad-