Κοροναϊός: Καθηγήτρια το 4ο κρούσμα – Ποια σχολεία κλείνουν – Τέλος οι εκδρομές

Τέσσερα είναι, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας καθώς πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε ακόμη ένα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 36χρονη καθηγήτρια που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές και έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων στα οποία φοιτούν.

Με Κοινή Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλιας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, αναστέλλεται για σήμερα η λειτουργία των εξής σχολείων της Αττικής, για προληπτικούς λόγους:

  • 4ο ΓΕΛ Χαιδαρίου
  • 3ο Γυμνάσιο Χαιδαρίου
  • 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών
  • 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
  • 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας
  • 190 Νηπιαγωγείο Περιστερίου
  • 5ο Δημοτικό Περιστερίου
  • 11ο Λύκειο Περιστερίου

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες απο Κορωνοϊό.

Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ακυρώνονται όλες οι μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό.

Το υπουργείο ανακοίνωσε και επίσημα το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

«Αφορά επίσης γυναίκα που είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζονται.

Προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική, πρόσθεσε, και ανακοίνωσε πως επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών.

«Συνεχίζουμε την επίπονη διαδικασία» της ιχνηλάτησης, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας, «όπου υπήρξε υποψία έως σήμερα έγινε εργαστηριακό έλεγχος που ήταν αρνητικός».

Εξήγησε πως το καρναβάλι ματαιώθηκε για επιδημιολογικούς λόγους και τόνισε: «Η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αποχώρησαν αμέσως μετά τις δηλώσεις καθώς είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Είναι σημαντικό οι συνάνθρωποί μας αυτοί να έχουν σωστή πληροφόρηση. Ο νέος ιός όπως και ο ιός της γρίπης, επηρεάζει σοβαρότερα αυτές τις ομάδες, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους. Τονίζω την ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλας και συνέστησε:

«- Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών
– Αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μάτια και μύτη
– Αποφυγή των κοντινών επαφών με άτομα που έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κρυολογήματος
– Να δείχνουμε εμπιστοσύνηστους ειδικούς».

Αφού ακούσει τις απόψεις των επιστημόνων από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, η κα Κεραμέως η οποία βρίσκεται εκεί και ο ίδιος θα συναποφασίσουν για τον τρόπο που πρέπει λειτουργούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.