Κοροναϊός: Η απόφαση για νέα μέτρα – Ποια σχολεία κλείνουν (όχι όλα) τη Δευτέρα

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συζητηθούν προληπτικά μέτρα εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην κλείσουν μαζικά όλα τα σχολεία. Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Ιταλία που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Παρατείνεται, όμως, το κλείσιμο στους τρεις νομούς της Αχαΐας, της Ηλείας και της Ζακύνθου.

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στο μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία συζητήθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και τα γενικότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τις 14.00, ενώ τη Δευτέρα τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν από κοινού μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.