Κοροναϊός: Ο Αυγενάκης μιλά για τις επιπτώσεις στον αθλητισμό

«Ώρα ευθύνης, ατομικής σαν Ολυμπιονίκες και συλλογικής σαν πρωταθλήτρια ομάδα» υπογράμμισε πως είναι, μιλώντας για τις αυτές κρίσιμες στιγμές με την επέλαση του κορονοϊού, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε τηλεοπτικό σταθμό στη Μεσσηνία.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στην όλη καθημερινότητα και φυσικά στην αθλητική δράση, στη συνεργασία με τις ομοσπονδίες σε μια γενικευμένη στάση για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και τόνισε πως προέχει η υγεία και η προστασία όλων μας: «Μπορεί να υπάρχει μια αναστάτωση αλλά μπροστά στην ανθρώπινη ζωή όλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ενότητα».

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, έδωσε απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα της αρμοδιότητάς του, ενώ στάθηκε αναλυτικά σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν ήδη για να υπάρχει μια ανακούφιση σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Στο «καυτό» θέμα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως υπήρξαν αναταράξεις, αλλά η Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα, επαναφέροντας την ηρεμία με τα όσα έχουν ψηφιστεί. Αναφέρθηκε ειδικά και εστίασε σε όλα όσα έχουν διαμηφθεί με την ΕΕΑ και τις αλλαγές, ενώ έδωσε αναλυτικές απαντήσεις για το πραγματικό χρονικό με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και τις αποφάσεις που ο ίδιος κλήθηκε να λάβει και να εφαρμόσει. Χρονικό που καταδεικνύει πως όλα έγιναν νομιμότατα και με πλήρη διφάνεια.

Μίλησε για το συνυποσχετικό με FIFA και UEFA και τα όσα δρομολογούνται με την λειτουργία της ΕΠΟ, τις εκλογές της και τις υπόλοιπες αλλαγές που επίκεινται.

Επιπλέον, στάθηκε στις ποικίλες δράσεις της ΓΓΑ, όπως το «Ζήσε Αθλητικά» που ενεργοποιούν εθελοντικά πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες για τη διάδοση των αξιών του αθλητισμού στη νέα γενιά και υπογράμμισε την ανάγκη για την βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και τα όσα προγραμματίζονται.

Τέλος ερωτώμενος για τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας εστίασε στις ενέργειες του Πρωθυπουργού δηλώνοντας πως «…η στάση της Ελλάδας είναι η απολύτως σωστή. Τα ελληνικά σύνορα και τα Ευρωπαϊκά σύνορα δεν είναι… ξέφραγο αμπέλι».

Το μήνυμά του ένα «…αυτή την ώρα πρέπει να κρατήσουμε μια κατεύθυνση, έναν δρόμο της ενότητας και της ψυχραιμίας…».

-Ad-