Κοροναϊός: Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Σε 84 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοαϊού στην Ελλάδα.

Δείτε το χάρτη, ο οποίος δείχνει σε ποιές περιοχές της χώρας μας υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα της ιογενούς επιδημίας.

Συναγερμός στην Αττική – Τι σημαίνουν τα 4 «ορφανά» κρούσματα

Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κακίλιας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, πράγμα που ανεβάζουν τα κρούσματα σε 84.

Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης, είναι δηλαδή «ορφανά», κάτι που προκαλεί ανησυχία. Ως «ορφανά», χαρακτηρίζονται τα κρούσματα τα οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί η «διαδρομή» και η μετάδοσή τους.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Τσιόδρας, πρόκειται για κρούσματα που δεν έχουν ιστορικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άτομα ηλικίας περίπου 60 ετών, στην Αττική, τα οποία νοσηλεύονται μεν με πνευμονία, ωστόσο η αλλαγή του ορισμού του «κρούσματος κοροναϊού» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τους συμπεριέλαβε, τελικά, σε αυτή την κατηγορία.

Νέα μέτρα – Τέλος τα ταξίδια για ευπαθείς ομάδες

Ανακοινώθηκαν επίσης μέτρα όπως η αποφυγή μη αναγκαίων ταξιδιών εσωτερικό και στο εξωτερικό και περιορισμός των μετακινήσεων στις ευπαθείς ομάδες όπως ασθενείς άνω των 70 ετών με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνια ανοσοκαταστολή.

Επίσης, αναστέλλονται οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων, αλλά και ματαίωση του ημιμαραθωνίου.

Επίσης, οι συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, ενώ συνίσταται σε συνεδριάσεις όπως δημοτικά συμβούλια να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, η επιτροπή εκτίμησε ότι αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες περαιτέρω αύξηση και των ορφανών κρουσμάτων.