Κοροναϊός: Όλα όσα ξέρουμε για το κρούσμα στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Κρήτη και σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες πρόκεται για έναν άνδρα 45 χρονών.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του άνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα στο οικογενειακό του περιβάλλον ή ανάμεσα σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretapost.gr, ο ασθενής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιατρό του και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μετά τη λήψη δείγματος, ο 45χρονος επέστρεψε σπίτι του όπου θα παραμείνει για τις επόμενες 15 ημέρες.

Κατά την ίδια ιστοσελίδα, ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και απύρετος. Εμφανίζει μόνο βήχα και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών του ΠΑΓΝΗ θα παραμείνει σε καραντίνα και θα ακολουθήσει τις οδηγίες που του έχουν δώσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είχε επισκεφθεί προ ημερών την Αθήνα και την Ακρόπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Σε όσους βρέθηκαν με τον 45χρονο σε απόσταση ενός μέτρου για περισσότερο από 15 λεπτά έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 45χρονου με τους συνταξιδιώτες του και με τους οποίους ήρθε σε επαφή, ενώ κλειστές σήμερα και αύριο οι δημοτικές υπηρεσίες Χερσονήσου

Μεταξύ αυτών και υπάλληλος του Δήμου Χερσονήσου, με την Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί να κλείνει προληπτικά για δύο ημέρες όλα τα Δημοτικά καταστήματα ώστε οι χώροι να απολυμανθούν, όπως ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος είπε στον 98.4.

«Επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης μας έδωσε κατευθύνσεις αναφορικά με τον ψεκασμό και καλούμε παράλληλα τον κάθε συμπολίτη μας που έχει υπόνοιες λόγω κάποιων συμπτωμάτων να επικοινωνήσει με το γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ» επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Διευκρινίζει πως κανείς Δημοτικός Υπάλληλος αυτή την ώρα δεν παρουσιάζει πρόβλημα υγείας και προσθέτει ότι η Επιτροπή προχώρησε στην απόφαση αυτή στο πλαίσιο της πρόληψης και περιορισμού διασποράς του ιού.

Στις παρατηρήσεις του η καθυστέρηση ανταπόκρισης του ΕΟΔΥ μέσω του 1135 αλλά και η έκκληση του προς το αρμόδιο Υπουργείο οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους επιστήμονες.