Κοροναϊός: Όλα τα ύποπτα κρούσματα – «Συναγερμός» σε « Τρ. Πειραιώς» και 3 σχολεία της Αθήνας

Ο κοροναϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί είναι τρία.

Στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώθηκε την Τρίτη (26/02) η πρώτη ασθενής θετική στον COVID-19, ενώ μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως νοσεί και ο 10χρονος γιος της.

Το πρωί της Τετάρτης (27/02) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως μία ακόμα ασθενής έχει χτυπηθεί από τον κοροναϊο. Πρόκειται για 40χρονη γυναίκα, κάτοικο Αμαρουσίου, υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς.

H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19. Πρόκειται για τη 40χρονη και πρώτο κρούσμα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει σε πληγείσα από τον κοροναϊό περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία στεγάζεται στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

«Συναγερμός» στο Κολέγιο Αθηνών και σε ακόμη 2 σχολεία

Συναγερμός για την κόρη της 40χρονης, η οποία νοσηλεύεται στο Αττικόν με κοροναϊό.

Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα παίρνει μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του. Φοιτά στο Κολέγιο Αθηνών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Ειδικότερα στη σχετική ενημέρωση σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών του Κολεγίου διαγνώστηκε θετική στον νέο Κοροναϊό Covid 2019.

“Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία” αναφέρει η σχετική επιστολή προς τους γονείς.

Σύμφωνα με πληροφοριες δεν έλαβαν όλοι οι γονείς ενημέρωση, κάτι που προκάλεσε σύγχυση.

Κλειστά αύριο 3 σχολεία της Αθήνας

Σχετική Κοινή Απόφαση υπέγραψαν απόψε οι υπουργοί Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλιας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19.

Τα σχολεία :

1. Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών

2. Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, και,

3. Νηπιαγωγείο “Ι.Μ.Καρράς”,

και τα τρία ευρισκόμενα στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.

Σχετική Κοινή Απόφαση υπέγραψαν απόψε οι υπουργοί Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλιας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από Κοροναϊο.

Αγωνία σε όλη την Ελλάδα – Ύποπτα κρούσματα

Πλήθος δειγμάτων από ύποπτα κρούσματα εξετάζονται τα τελευταία 24ωρα από τα τρία εργαστήρι μικροβιολογίας της χώρας, καθώς πολλοί Έλληνες που βρίσκονταν στην Ιταλία επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο του MEGA στα κρούσματα βρίσκονται μία 12χρονη στη Λαμία, μία 22χρονη στη Καρδίτσα, μία φοιτήτρια στις Σέρρες, ένας νεαρός άνδρας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός σε ξενοδοχείο στις Τζιτζιφιές, μία γυναίκα – φίλη της 40χρονης που νοσεί – η οποία μεταφέρθηκε στο Αττικόν και ένα ακόμη κρούσμα από στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι επιστήμονες δίνουν έμφαση στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ενώ σε δεύτερη φάση θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων, αυτών δηλαδή που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή που πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και οι οποίο εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα.

Τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έχουν αποσταλλεί στο ΠΑΣΤΕΡ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Black out από 5 ύποπτα κρούσματα στον «Ευαγγελισμό»

Πανικός και ταλαιπωρία ασθενών και προσωπικού, προκλήθηκε την Πέμπτη, στη γενική εφημερία του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Δύο ομάδες “ύποπτων” περιστατικών για κοροναϊό (συνολικά 5 άτομα) έφτασαν με τα πόδια στο νοσοκομείο, την ώρα που στα επείγοντα βρίσκονταν 100 άλλοι ασθενείς!

Το συμβάν διέλυσε κυριολεκτικά τη γενική εφημερία, προκαλώντας ένα γενικό “black out” επί δύο ώρες μέχρι να μετακινηθούν σε άδειο χώρο του παλαιού κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτοι – ένα ανδρόγυνο – προσήλθαν στα επείγοντα. Δήλωσαν στους έκπληκτους γιατρούς πως υπάρχει πιθανότητα να έχουν προσβληθεί από τον ιό και πήγαν στο νοσοκομείο έπειτα από καθοδήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)!

Επικράτησε πανικός και τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε χώρο της γραμματείας του Ψυχιατρικού Τμήματος.

Λίγη ώρα αργότερα, έφτασαν στο νοσοκομείο άλλα τρία άτομα, τα οποία ανέφεραν, επίσης, ότι είναι πιθανά κρούσματα και πως πήγαν στο νοσοκομείο έπειτα από σύσταση του ΕΟΔΥ.

Εξεταστήριο
Ο πανικός γενικεύτηκε. Μεταφέρθηκαν σε απομονωμένο εξεταστήριο, μέχρι να μεταβούν στο παλαιό κτήριο.

Εκτός από την ταλαιπωρία των 100 ασθενών που περίμεναν στα επείγοντα, το περιστατικό προκάλεσε την οργή του προσωπικού.

Η αντίδραση γιατρών και εργαζομένων μεγιστοποιήθηκε, όταν πληροφορήθηκαν πως οι ασθενείς πήγαν – με τον συγκεκριμένο τρόπο – στο νοσοκομείο έπειτα από σύσταση του ΕΟΔΥ.

Ο “Ευαγγελισμός” είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, αλλά ο χειρισμός των περιστατικών διαφέρει με βάση το ισχύον πρωτόκολλο.

Πηγή: iatronet.gr