Κοροναϊός: «Πόλεμος» Πεκίνο – ΗΠΑ

Oι ΗΠΑ προκαλούν με τις ενέργειές τους πανικό και διασπείρουν τον φόβο έπειτα από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην Κίνα αντί να προσφέρουν σημαντική βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που πρότεινε την μερική απομάκρυνση του προσωπικού της πρεσβείας της και η πρώτη που επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στους ταξιδιώτες από την Κίνα, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνίνγκ.

“Το μόνο που έκαναν (οι ΗΠΑ) είναι να προκαλέσουν και να διασπείρουν τον φόβο, το οποίο είναι ένα κακό παράδειγμα”, είπε η Χουά στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου και πρόσθεσε ότι η Κίνα ήλπιζε ότι οι χώρες θα έπαιρναν αποφάσεις και θα είχαν αντιδράσεις που θα ήταν λογικές, ψύχραιμες και βασισμένες σε επιστημονικά στοιχεία.

Το κινεζικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι χώρες θα πρέπει να ενεργήσουν από κοινού και όχι να εκμεταλλεύονται τις επικίνδυνες θέσεις άλλων χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε νωρίτερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει επιπλέον αεροσκάφη στην Κίνα για να επαναπατρίσουν Αμερικανούς από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας την οποία προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ του 2019-nCoV είναι πλέον 11 μετά τον εντοπισμό τριών νέων, ενός στην κομητεία Σάντα Κλάρα και δύο στην κομητεία Σαν Μπενίτο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Έντονες ζυμώσεις για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα «κλειδιά» – Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
12 Μαρτίου, 2025
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το πληροφοριακό σύστημα για την καταγραφή, διαχείριση και έλεγχο των προστίμων της ΕΛΑΣ
12 Μαρτίου, 2025
Αμαλιάδα: Το προφορικό αίτημα της ΕΛ.ΑΣ στην τριμελή επιτροπή
12 Μαρτίου, 2025
Βόλος: Σπαραγμός στην κηδεία της Κερασίας και του Κώστα, του νιόπαντρου ζευγαριού που σκοτώθηκε σε τροχαίο
12 Μαρτίου, 2025
Υπόθεση Αμαλιάδας: Αναλαμβάνει η Τριμελής Επιτροπή Ιατροδικαστών – Θα επανεξετάσει το πόρισμα Γκότση
12 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι – Απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι από το κτίριο
12 Μαρτίου, 2025
Κίνηση στους δρόμους: Στο κόκκινο ο Κηφισός – Τροχαίο στην έξοδο της Μεταμόρφωσης
12 Μαρτίου, 2025
Πειραιάς: Θρίλερ με γυναίκα που εξαφανίστηκε σε πλοίο με προορισμό την Χίο
12 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Πώς εντόπισε η οικογένεια του Βάϊου Βλάχου πού είχαν μεταφερθεί τα χώματα από το ξεμπάζωμα
12 Μαρτίου, 2025
Συγκλονίζει η μητέρα του Βάιου Βλάχου που χάθηκε στα Τέμπη – «Το παιδί μου βρέθηκε στη ρίζα ενός δέντρου»
12 Μαρτίου, 2025