Κοροναϊός: Ραγδαία εξάπλωση στην Ελλάδα – «Κοκκίνισε» στον χάρτη (pic)

Ξεπέρασαν τις 102.000 τα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ενώ 3.500 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως. Ο αριθμός των ασθενών παρουσιάζει ραγδαία άνοδο καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα εκτός Κίνας έχουν ξεπεράσει τα 20.000.

Συνολικά 21.114 κρούσματα του Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί σε 94 χώρες εκτός Κίνας, μια αύξηση 3.633 κρουσμάτων από την Παρασκευή, σύμφωνα με την καθημερινή αναφορά του ΠΟΥ.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων και των θανάτων έχει καταγραφεί στην Κίνα, αλλά οι αριθμοί αυξάνονται σε άλλες χώρες. Η Ιταλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων με 233, ακολουθεί το Ιράν με 124 και η Νότια Κορέα με 42.

Η Βουλγαρία, η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Καμπότζη, η Μάλτα, η Μολδαβία, η Παραγουάη και οι Μαλβίδες ανακοίνωσαν χθες τα πρώτα τους κρούσματα. Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, όπου 16 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Σύμφωνα με επίσημο διάταγμα, που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, κλείνουν μέχρι τις 3 Απριλίου μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Εξάλλου, οι μετακινήσεις σε μια εκτεταμένη ζώνη της βόρειας Ιταλίας, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη, που συγκεντρώνει τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο, θα πρέπει να περιορισθούν «για λόγους υγείας» και να πραγματοποιούνται «μόνο για επιτακτικούς και επιβεβαιωμένους επαγγελματικούς λόγους και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Σημειώνεται ότι η περιοχή αποτελεί τον οικονομικό και βιομηχανικό πνεύμονα της ιταλικής χερσονήσου.

Όλες οι πολιτιστικές, αθλητικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις απαγορεύθηκαν και τα πολλά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά. Σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν, επίσης,  κλειστά.

Η λήψη των μέτρων κρίθηκε απαραίτητη μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κατά 1.200 μέσα σε ένα 24ωρο.

Οι νεκροί στη χώρα έφτασαν τους 233, με 36 μόλις σε μία ημέρα, και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις 6.000. 500 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ραγδαία είναι και η εξάπλωση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Στους 73 ανέβηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην χώρα μας την Κυριακή (08/03) καθώς ανακοινώθηκαν άλλα 7 νέα κρούσματα.

Τα έξι από αυτά τα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται με άλλα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση, ενώ το έβδομο δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.