Κοροναϊός: Σε καραντίνα ο Έλληνας που επέστρεψε στη Γαλλία

Σε προληπτική καραντίνα μπαίνει ο Ελληνας που επέστρεψε στη Γαλλία με ειδική πτήση από την Γουχάν εξαιτίας του κοροναϊού.

Το αεροπλάνο μέσα από το οποίο ήταν και ο Ελληνας προσγειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Γαλλία, ενώ ενας επιβάτης εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Στην πτήση εκτός από τους Γάλλους ήταν και δεκάδες άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες που άφησαν την Γουχάν, την πόλη που ξεκίνησε ο κοροναϊός με το αεροπλάνο να προσγειώνεται σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ιστρ, στη νότια Γαλλία 50 χιλιόμετρα από τη Μασσαλία.

Απαντες θα μπουν σε προληπτική καραντίνα για 15 ημέρες σε ένα ειδικό θέρετρο στη Μασσαλία μέχρι να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα από τον κοροναϊό. Στο πούλμαν που τους μετέφερε φορούσαν όλοι μάσκες, ακόμα και οι αστυνομικοί. Συνολικά έφτασαν στη Γαλλία 250 επιβάτες από 30 χώρες ανάμεσά τους ο Ελληνας με την αλλοδαπή σύζυγό του.

Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι καλά στην υγεία τους. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας υπήρχε ένα άτομο το οποίο εκδήλωσε κάποια περίεργα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πτήσης και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο και έχει μπει σε ειδική καραντίνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν ακόμα δύο Έλληνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Γουχάν και είναι σε επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο και το υπουργείο Εξωτερικών. Η Αθήνα μάλιστα αναζητά πτήση ώστε αμφότεροι να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

-Ad-