Κοροναϊός: Σε καραντίνα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αχαϊας

Σε καραντίνα βρίσκεται ο πρόεδρος της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο από την Αμαλιάδα που έχει προσβληθεί από τον κοροονοϊό.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Ζιαζιάς, ο ΕΟΔΥ δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να σταλεί δείγμα του 66χρονου, που έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς οι χώρες στις οποίες ταξιδέψει, δηλαδή το Ισραήλ και η Αίγυπτος, δεν θεωρούνταν στα επικίνδυνα μέρη να κολλήσει κάποιος τον ιό.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς ο κ. Ζιαζιάς τόνισε ότι το δείγμα από τον 66χρονο ασθενή στάλθηκε τελικά για εξέταση μετά από την επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε, από την πρώτη στιγμή οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και το ίδιο έπραξαν και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όμως η απάντηση που έπαιρναν ήταν αρνητική στο να σταλεί δείγμα προς εξέταση.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς ήταν στην ομάδα της Παθολογικής Κλινικής που περιέθαλψε τον 66χρονο.

Σημειώνεται πως συνολικά έχουν τεθεί σε καραντίνα 15 εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, οι οποίοι φέρεται να ήρθαν σε επαφή με τον 67χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στον Τ/Σ “Μega”, η διοίκηση αποφάσισε να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τους 15 εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη για προληπτικούς λόγους, και, όπως είπε, εντάσσεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.