Κοροναϊός: Σενάριο για μέτρο-βόμβα της κυβέρνησης

Ομπρέλα μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού και για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων και άλλων υπηρεσιών συγκροτεί και τροποποιεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να προλάβει μια καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων.

Μέγαρο Μαξίμου και αρμόδιοι υπουργοί είναι σε ανοιχτή γραμμή για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών, αυστηροποιώντας τα υφιστάμενα μέτρα, προσδιορίζοντας με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών την καμπύλη και το σχετικό χρονοδιάγραμμα διασποράς της νόσου και λαμβάνοντας αποφάσεις προληπτικού χαρακτήρα σε όλα τα επίπεδα.

«Η μάχη είναι δύσκολη, δίνεται κάθε λεπτό» τονίζει κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει καλά πτυχές του σχεδίου για την αναχαίτιση της πανδημίας στη χώρα μας. Η λογική που υιοθετεί η κυβέρνηση παραπέμπει στις γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις ώστε να μπει φρένο τώρα στην αύξηση των κρουσμάτων. Ενα μέτρο που αναμένεται στη συνέχεια να τροποποιηθεί και να μην περιοριστεί στις συστάσεις αφορά και στις μετακινήσεις των πολιτών ανά την Ελλάδα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη – ειδικά μέσα στον μήνα αλλά και τον Απρίλιο, κοντά δηλαδή στις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες θα εκτιμήσουν την κατάσταση έτσι όπως θα εξελίσσεται, προκειμένου να έχουν και plan Β για τους κινδύνους (διασποράς του ιού) από τη μετακίνηση πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και τα νησιά τις ημέρες του Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστούν οι συστάσεις και οι προτροπές ειδικά προς τις ευπαθείς ομάδες να μειώσουν τις μετακινήσεις ή τη μετάβασή τους στον τόπο καταγωγής τους, με ή χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μια καθοριστικής σημασίας πρόβλεψη για την ανεμπόδιστη λειτουργία του δημόσιου τομέα θεωρείται για τους κυβερνητικούς η απόφαση να δοθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους και στα στελέχη να επικοινωνούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πληροφορίες: «Έθνος»